» » » Що таке акт?

Що таке акт?

Що таке акт?

Слово «акт» поширене в багатьох сферах діяльності людини і має різне значення в залежності від того, де використовується. Розглянемо основні значення слова "акт" з прикладами.

Що таке акт: варіанти значень

Дія

Основне значення слова акт, як і його латинського джерела actus, - будь-яку дію. Прикладами вживання слова в цьому значенні можна назвати: терористичний акт, акт нагородження, акт вигнання, статевий акт. Виходить, що акт - це вчинилося дію, вчинок людини або групи людей, а також якась подія.

театральний акт

Поняття "акт" також широко вживається в театральній сфері. Зазвичай спектакль розбитий на два акти, або інакше їх називають діями. Сама ж п`єса може містити куди більше актів. Зазвичай кожен акт присвячений певній сцені або події.

Акт в документообіг

У сфері документообігу акт - це офіційний документ, складений декількома особами для документального підтвердження факту або події. Так, актом називаються первинні документи в бухгалтерському обліку:

  • акт приймання-передачі товарно-матеріальних цінностей;
  • акт наданих послуг;
  • акт на списання;
  • акт безоплатної передачі майна і т.д.

При переході майнового права від однієї людини до іншої також складається особливий документ - акт передачі майна.

До складання актів пред`являється безліч різних норм (в залежності від виду документа). Про те, як правильно скласти акт, написано в інших статтях нашого сайту:

  • Як оформити акт
  • Як скласти акт на списання


Увага, тільки СЬОГОДНІ!