» » » Що таке резистор?

Що таке резистор?

Що таке резистор?

Слово "резистор" походить від латинського слова "resisto" - "пручаюся". Резистор - технічний термін, який використовується для позначення пасивного елемента електричного кола, що характеризується певним значенням електричного опору і службовця для лінійного перетворення струму в напругу і напруги в струм. Давайте трохи докладніше розберемося з тим, що таке резистор і навіщо він застосовується в електричний ланцюгах.

характеристики резистора

Резистор описується рядом характеристик, головна з яких - номінальний опір. Крім того, важливі значення розсіюваною потужності, температурного коефіцієнта, за допустиму межу відхилення від номінального (зазначеного в специфікації) значення, максимального робочого напруги і надмірної шуму.

При роботі в СВЧ (надвисокі частоти) важливого значення набувають такі параметри резистора, як паразитна ємність і індуктивність.

За характером зміни опору розрізняють постійні, змінні (реостат) і підлаштування резистори. Постійний резистор характеризується незмінним значенням опору, опір реостата можна змінювати за рахунок різних механізмів, впливаючи, таким чином, на струм і напруга ланцюга. Підлаштування резистор - різновид змінного резистора, тільки підстроювання може вестися в дуже невеликих діапазонах.

Область застосування резисторів

Резистор - один з найпоширеніших електронних компонентів, без даного елемента не обходиться практично жодна схема. Якщо говорити про конкретний ефект, який повинен резистор створити в схемі, - це, перш за все, обмеження струму.

Читайте також: Як підключити резистор.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!