» » » Як зменшити струм?

Як зменшити струм?

Як зменшити струм?

Багатьох людей цікавить, як зменшити струм в електричному ланцюзі. Для цього необхідно знати деякі закони фізики. Спочатку необхідно визначити точне зміна струму. Для цього за допомогою закону Ома визначають параметри ланцюга, а також розраховують необхідний опір.

попередні роботи

Перш ніж почати роботу по зменшенню струму в електричному ланцюзі, необхідно подбати про безпеку робочого місця. Для цього слід переконатися в тому, що місце повністю захищене від ураження електричним струмом. Крім того, важливо запам`ятати, що перед початком роботи необхідно знеструмити всі електричні ланцюги.

Так як сила струму залежить від двох параметрів - опору і напруги, існує кілька простих способів зменшити цю величину. Найбільш поширеним і простим методом є додавання додаткового опору в мережу або підключення будь-якого пристрою в розрив ланцюга, яке буде забезпечувати дану функцію.



Щоб виміряти необхідні показники, буде потрібен мультиметр. Напруга, подану на електричну ланцюг, необхідно відключити. Для цього досить перевести вимикач в необхідний режим. Після того як індикатор пристрою або показники мультиметра повідомлять про те, що мережа знеструмлена, можна приступати до роботи. Тепер слід визначити опір, яке забезпечує ввідний пристрій. Переключивши мультиметр в режим омметра, можна дізнатися даний параметр. Якщо немає необхідного обладнання, то дізнатися опір можна за допомогою додавання всіх показників опору в даному колі.

Розрахунок необхідного опору

Щоб дізнатися, який опір потрібно додати в електричний ланцюг для зменшення сили струму, слід скористатися законом Ома. Ділимо наявне напруга в ланцюзі на необхідну величину струму. Далі з отриманого результату віднімаємо то опір, яке було виміряно раніше. Отримане значення і буде тим необхідним опором, яке потрібно додати в ланцюг, щоб зменшити силу струму.

Тепер перед тим як зменшити силу струму в ланцюзі, необхідно підібрати спеціальний елемент з розрахованим опором. Підійде заздалегідь підготовлений резистор або кілька ламп розжарювання. Після цього слід розірвати електричний ланцюг. Це можна зробити за допомогою кусачок або гострого ножа. Розрізаємо один з проводів, який відповідає за харчування, після чого зачищаємо отримані кінці дроту. Зачищені дроти необхідно під`єднати до елементу з необхідним опором і переконатися в безпечності конструкції. Після цього можна подавати напругу і перевіряти працездатність ланцюга.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!