» » Як відправити факс?

Як відправити факс?

Як відправити факс?

Хоча сьогодні велика частина документів відправляється за допомогою електронної пошти, факс все ще користується популярністю. Часто у людей питання: як відправити факс, викликає утруднення. Нічого складного в відправленні паперів за допомогою факсу немає, дана процедура складається з декількох простих кроків, виконати які може будь-хто.

Факсимільне повідомлення

  • В першу чергу, ви повинні підготувати документ, який будете відправляти по факсу. Зазвичай потрібну інформацію роздруковують на аркуші А4, так як не всі моделі факсимільних апаратів дозволяють відправляти документи меншого формату. У будь-якому випадку, аркуші формату А4 підходять. Якщо ваш апарат підтримує відправку документів різного розміру, в ньому повинні бути регулятори розміру листа.
  • Важливо, щоб ваш документ був якісно надрукованим, інакше у адресата можуть виникнути проблеми з розбором інформації на ньому. Якщо з яких-небудь причин текст або зображення на аркуші розмазані, краще роздрукувати документ ще раз.
  • Після того, як ви підготували до відправки документ, відкрийте лоток подачі документів у вашому факсі. Як правило він розміщенні на задній частині апарату. Документ потрібно вставляти вниз лицьовою стороною.
  • Якщо вам потрібно відправити кілька листів, процедура їх заправки буде залежати від типу вашого апарату. Певні факсимільні апарати підтримують масову відправку документів, тому в лоток апарату можна вставляти кілька аркушів, зазвичай не більше десяти. Зустрічаються також моделі факсів, які не підтримують відправку кількох аркушів, тому документи потрібно завантажувати по черзі. Після вставки документа в апарат ви повинні почути одинарний сигнал, після якого відбудеться захоплення документа.
  • Перед тим, як відправити через факс ваші документи, наберіть на апараті номер адресата і дочекайтеся, поки піднімуть трубку. Після цього потрібно представитися і попросити співрозмовника прийняти факс. Зазвичай командою для відправлення документа по факсу є «Стартуємо», після чого і ви, і ваш адресат повинні натиснути кнопку «Старт» на апараті. Після цього буде запущена відправка факсу, ні в якому разі не кладіть трубку до її завершення. Буває таке, що у адресата стоїть автоматичний факс. В такому випадку все набагато простіше: досить набрати номер, дочекатися сигналу факсу і натиснути «Старт».
  • Після завершення відправки документа натисніть на клавішу «Зв`язок» і запитайте, чи дійшов факс і не розмазана чи інформація. Якщо документ прийшов в поганій якості, вам потрібно ще раз відправити його.

Де можна відправити факс

Деякі фірми сьогодні вимагають відправлення певних документів через факсимільних апарат. Що ж робити, якщо у вас немає ні факсу, ні доступу до нього?



Відправити факс можна в поштових відділеннях. Там за певну плату ваш документ відправлять туди, куди потрібно. Також ви можете звернутися за цією послугою в спеціалізовані фірми, які займаються відправкою факсів.

Звичайно, є і більш прості варіанти: попросити відправити факс з офісу або звернутися за допомогою до знайомих. Напевно у вас є знайомі, у яких на роботі є факсимільний апарат.



Якщо вам доводиться часто відправляти факс, вам варто задуматися про покупку факсимільного апарату. Проте, не кожна людина хоче мати вдома ще один громіздкий апарат, тому доводиться замислюватися про інші шляхи вирішення проблеми.

Не всі знають, що відправляти факс можна також за допомогою комп`ютера. Звичайно, для цього він повинен бути підключений до Інтернету, інакше нічого не вийде. Також у вас повинен бути сканер для того, щоб зробити скан-копію документа, призначеного для відправки.

Сьогодні безліч сайтів пропонують відправити факс через Інтернет безкоштовно. Іноді все ж доводиться оплачувати відправлення документа, тому важливо спочатку ознайомитися з правилами роботи сайту. На них зазвичай є докладна інструкція, як відправити факс з комп`ютера, оскільки на різних сайтах ця процедура трохи відрізняється.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!