» » » Що таке резолюція?

Що таке резолюція?

Що таке резолюція?

деякі визначення при читанні газет або перегляді телепередач незрозумілі пересічним людям. Наприклад, багатьох цікавить, що таке резолюція. У перекладі з латинської це слово означає «дозвіл» або «рішення».

Чим відрізняється резолюція від звичайного рішення?

Механізм прийняття резолюції

Резолюція - це рішення, винесене за результатами колективного обговорення будь-якого питання колегіальним органом, учасниками з`їзду або конференції, збором акціонерів або учасників мітингу і т. Д. У резолюції запропоновані конкретні дії учасників зібрання або особам, яких вони представляють. Наприклад, резолюції Генеральної Асамблеї ООН, конференції ЮНЕСКО і т. Д.

Оформлення резолюції повинно відповідати ряду вимог:

  • відсутність вступу або його максимальне стиснення;
  • написання дій дієсловами невизначеної форми (призначити, виконати, провести);
  • вказівка термінів виконання і дати складання документа.

Що таке резолюція: інші значення

У російському законодавстві резолюцією називають постанови палат парламенту, які не виносять на обговорення другої палати і не передаються на підпис президенту.

Напис, накладена посадовою особою на документ, також називається резолюцією і є невід`ємною частиною документообігу. У резолюції керівник вказує особа, відповідальна за вирішення даного питання, і терміни виконання.

В юридичній практиці під резолюцією мається на увазі підсумкова частина рішення суду. У ній вказуються дії, запропоновані до виконання сторонам судового процесу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!