» » » Де знаходиться номер двигуна?

Де знаходиться номер двигуна?

Де знаходиться номер двигуна?

Автомобіль влився в наше повсякденне життя вже досить давно. Купуючи машину, ми купуємо не тільки засіб пересування, але також комфорт і незалежність від міського, так і взагалі, будь-якого виду транспорту. Крім того, для багатьох людей, автомобіль - це об`єкт обожнювання і залицяння. Давайте поговоримо про технічні аспекти користування автомашиною. Отже:

Де знаходиться номер двигуна?

Як правило, номер двигуна вашого автомобіля зображений на складові частини його мотора. Але, на жаль, багато автолюбителів частенько відчувають порядні труднощі при його знаходженні. Це пов`язано з тим, що розташування номерів і кодів двигунів залежить від їх виробників. Зазвичай, місце позначення атрибутів, виробник вибирає не радячись з іншими. Ось так і виходить, що кожна марка ховає номер двигуна в своєму особливо затишному містечку.

Однак, незважаючи на цей факт, код і номер двигуна відображений на нижніх його частинах. Для того, щоб дізнатися, де саме зображений номер двигуна вашого автомобіля, можна скористатися спеціальною інструкцією до мотору. Якщо ви придбали автомобіль з рук, тоді ви можете скачати таку інструкцію в інтернеті. У ній буде зазначено точне місце розташування коду і номера двигуна.



Трохи про те, що собою являє код і номер мотора. Код типу двигуна включає в себе три знака. Перший з них - це робочий об`єм (J - 1.3 L - 1.6- R - 1.8 N - 2.0) Другий знак має на увазі версію двигуна. Ну і 3 знак - це застосування до моделі. Це позначення привласнюють на заводі виробника. Тепер зрозуміло, де знаходиться номер двигуна і що він собою являє.

Ще одна проблема, з якою доводиться стикатися автолюбителю, полягає в тому, що робота двигуна пов`язана з неминучим накопичення цілого шару бруду. Саме тому, багато досвідчених автовласники рекомендують провести чистку двигуна і його мийку. Таким чином всі западини і потаємні місця відразу ж "знайдуться". Часто, деякі виробники вибивають номер двигуна таким чином, щоб його можна було подивитися за допомогою невеликого дзеркальця. Приміром, ось, де знаходиться номер двигуна форд - він розташовується на нижній панелі під масленим фільтром. Ви зможете спокійно його побачити за допомогою дзеркальця, не знімаючи при цьому навіть захист з двигуна.



Особливої згадки вимагає окремий виробник вітчизняного авто. Де знаходиться номер двигуна ВАЗ? Давайте розберемося з цим питанням:

Ідентифікаційний номер автомобіля (не тільки двигуна, а всієї машини) позначений на бризковики правого переднього крила. Той же самий номер, а саме його клон, вибитий на підлозі багажного відсіку праворуч. Також на вітчизняному автомобілі можна знайти табличку з даними про характеристики машини. Вона розташовується на горизонтальній полиці щита передка. Ну і найголовніше, номер двигуна Вазовци помістили на блоці циліндрів зліва, що знаходиться над масляним фільтром. Ось, де знаходиться номер двигуна ВАЗ.

Перед вами приклад позначення даних про автомобіль ВАЗ:

  • ХТА - код заводу-виготовлювача;
  • 212140 - модель машини;
  • 1 - модельний рік випуску авто;
  • 1580133 - номер кузова автомашини;
  • 21214 - номер двигуна;
  • 1610 кг - максимальна маса автомобіля, дозволена для пересування;
  • 2210 кг - допустима маса з причепом;
  • 1-780 кг - навантаження на передню вісь автомобіля;
  • 2-830 кг - навантаження на задню вісь машини;
  • 20 - варіант виконання;
  • 010 - номер комплектації;
  • 1504738 - номер для запчастин.

Ось саме так буде виглядати інформація про вашому автомобілі, якщо ви - гордий володар і шанувальник автомобілів вітчизняного виробництва. Що ж стосується інших марок, то у кожного виробника свої особливості відображення інформації про машину на її корпусі.

Знання свого автомобіля дає вам більший контроль над ним. Постарайтеся якомога більше дізнатися про те, якими характеристиками має ваша машина. Керуючись цією інформацією ви будете знати, яким чином поступати в тій чи іншій ситуації.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!