» » » Чи потрібен техогляд нового автомобіля?

Чи потрібен техогляд нового автомобіля?

Чи потрібен техогляд нового автомобіля?

30.07.2012 року почали діяти нові поправки до закону про техогляд, які повинні покінчити з плутаниною і полегшити життя власникам автомобілів. Розглянемо ці поправки, відповідаючи на питання, чи потрібен техогляд нового автомобіля?

  • Співробітники ГИБДД з 01.01.2012 року вже не перевіряють у водіїв наявність талона ТО. Ця інформація розміщена на офіційному сайті Державної Інспекції БДР.
  • Нові автомобілі звільняються від проходження техогляду до досягнення ними віку 3-х років. Виняток становить автотранспорт, зазначений в статті 15 нових правил проведення ТО.
  • Талон техогляду незабаром повинна замінити діагностична карта автомобіля, в якій буде зазначено, які системи, і вузли машини були на перевірці і, результати цієї перевірки. Тепер, для придбання поліса ОСАЦВ необхідно буде представити в страхову компанію діагностичну карту. Однак до 01.08.2015 року страховий поліс можна купувати, пред`явивши діючий талон ТО.
  • Чи потрібен техогляд нового автомобіля при виїзді за кордон, так як ТО є вимогою міжнародної конвенції? Звичайно, виходячи з цих правил, зробити це необхідно. Однак, наведемо приклад з практики нашого найближчого сусіда - Фінляндії. Фіни, відповідаючи на це питання, кажуть, що наявність талона ТО при перетині кордону вони не контролюють. Але, якщо у них виникли сумніви з приводу технічної справності автомобіля, то вони можуть перевірити його самі, так як прикордонні переходи мають для цього спеціальне обладнання. І, якщо підозри будуть підтверджені, тоді автомобіль просто розгорнуть назад в Росію. Вони мають право зробити це, навіть, в тому випадку, якщо у водія є діючий талон ТО.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!