» » » Чи дозволені кенгурятники?

Чи дозволені кенгурятники?

Чи дозволені кенгурятники?

Кенгурятник - це своєрідний захист автомобіля від удару. Він розміщується на передньому бампері авто і встановлюється, в основному, на позашляховиках. Але іноді його можна побачити і на легкових автомобілях. Якщо кенгурятник відрізняється міцністю конструкції, то оберігає машину від пошкоджень на всі сто відсотків. Років п`ять тому автомобілісти і не замислювалися про те, чи дозволений кенгурятник на машині. Але в наші дні все зовсім інакше.

З вересня 2010 року кенгурятники перебували під забороною, так як не мали сертифікації і приносили тільки шкоду на дорозі. Заборонено чи кенгурятник в наші дні? У новому тех. регламенті написано, що закон забороняє всі кенгурятники на автомобілях з нерусифікованою інтерфейсом. І особливо заборонені кенгурятники на автомобілях з підвищеною прохідністю. У яких бампер сильно виступає вперед. Але металеві решітки, вагою півкілограма, вирішуються для установки. Тільки вони, в основному, є захистом для фар автомобіля і все.

Якщо ви встановили кенгурятник, то проходячи техогляд або ставлячи машину на облік, його вас зобов`язують зняти. А ось на питання: "Дозволено чи кенгурятник в наші дні?" Можна відповісти: "Однозначно, так!" Тільки потрібно спеціальний дозвіл для руху, відповідно до правил перевезення великогабаритних та великовагових вантажів. Кенгурятник на позашляховику або легковому автомобілі повинен бути обов`язково сертифікований, покритий еластичним матеріалом і, бажано, встановлений самим заводом виробником.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!