» » » Чи потрібно то?

Чи потрібно то?

Чи потрібно ТО?

Техогляд автомобіля - це не проста формальність, а забезпечення вашої безпеки на дорозі. З введенням нових правил на проходження ТО, виникло багато питань і плутанини з цього приводу. Чи потрібно ТО, скільки часу потрібно, щоб її пройти, зробити це самому або звернеться за допомогою в спеціалізовані фірми? Турбуватися завчасно не варто, у всьому можна розібратися і без всяких проблем пройти технічний огляд автомобіля і отримати талон самому.

Для чого потрібен технічний огляд

Один з поширених запитань: чи потрібно проходити техогляд взагалі? Звичайно, потрібно! Щоб уникнути різних неприємностей на дорогах проходити ТО потрібно в обов`язковому порядку. Якщо ви водите автомобіль без талона про проходження ТО, ви ризикуєте втратити номерних знаків і отримати заборону на водіння даного автомобіля. При першій зупинці, ваш автомобіль заноситься в базу даних і при повторній зустрічі з співробітниками ДІБДР, вашого залізного друга відправлять на штраф-майданчик.

Технічний огляд нового автомобіля

Другий, часто задається питання: чи потрібен техогляд на автомобіль, який ви тільки що придбали? Закон говорить, що на тільки що придбаному автомобілі, період вільного пересування становить 30 днів з моменту його реєстрації. Протягом цього терміну, власник повинен пройти ТО на одній з державних автостанцій та отримати талон, на якому вкажуть дату наступного техогляду.



Багатьох водіїв хвилює те, чи потрібен талон техогляду взагалі, і навіщо його з собою возити? Згідно з новим законодавством, без талона техогляду, неможливо купити поліс ОСАГО. Але возити його при цьому не потрібно і тим більше пред`являти співробітникам ГИБДД. При цьому, вам не потрібен техогляд, якщо є страховка. Але якщо ви власник нового автомобіля, або вашому авто менше трьох років, талон не потрібен взагалі. Так як вся інформація про нові авто буде зберігатися в загальній базі даних і саме ця інформація, а не наявність талона буде доказом легальності вашого авто.

Звідси випливає нове питання, чи потрібен техогляд на машину, вік якої до 3 років? Перший техогляд машина повинна пройти після трьох років від початку експлуатації, потім періодичність ТО становить раз на два роки, а коли автомобілю виповнилося сім - ТО потрібно проходити щороку. З цього можна зробити висновок, що техогляд проходити потрібно по новому законодавству, також як і по старому, але зробити це тепер трохи простіше. Автовласники можуть самі вибирати місце проходження ТО, тепер це можна зробити в будь-якому регіоні, а сама процедура повинна зайняти не більше 40 хвилин. Додаткову інформацію ви зможете отримати, пройшовши за посиланнями: «Чи потрібен техогляд нового автомобіля?»І«Чи потрібен техогляд на причіп?»



Увага, тільки СЬОГОДНІ!