» » » Чи потрібен техогляд на причіп?

Чи потрібен техогляд на причіп?

Чи потрібен техогляд на причіп?

В даний час, багато власників автомашин, які набувають також причіп, задаються питанням: чи потрібен техогляд легкового причепа і чи потрібна страховка на причіп? За новим Федеральним законом (№ 170 від 1 липня 2011), що регламентує процес проведення технічного огляду для причепів вагою до 3,5 тонн, що перебувають у власності фізичних осіб, з 1 січня 2012 року не вимагається оформлення договору обов`язкового страхування (ОСАГО).

Крім того, згідно з цим новим законом, автолюбителям не треба оплачувати регулярний технічний огляд автопричепи. При покупці, причіп, просто, слід поставити на облік за місцем реєстрації власника. Це необхідно зробити протягом п`яти днів з моменту придбання автопричепи з рук або в магазині, зняття з обліку або оформлення на митниці. Інакше, потрібно буде платити штраф. Також, варто відзначити, що за новим законодавством причіп не є самохідним транспортним засобом, а, отже, не обкладається податками. Іншими словами, оплачувати транспортний податок власнику причепа не доведеться.

Виникає інше питання: чи потрібен техогляд на причіп, який належить юридичній особі або ІП? У цьому випадку, якщо придбаний причіп не старші трьох років, власник звільняється від проведення техогляду. Якщо даний транспортний засіб виготовлений від трьох до семи років тому, потрібно робити ТО раз в 2 роки. Випущений більше семи років тому - щороку. Детальніше про ці нововведення можна прочитати в статті 15 частини першої пунктах 4 і 2 вищевказаного Закону.

Виходячи з усього сказаного, слід, що сьогодні держава робить все для того, щоб значно полегшити життя власникам автотранспортних засобів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!