» » » Що роблять на першому то?

Що роблять на першому то?

Що роблять на першому ТО?

Безпека на проїжджій частині залежить не тільки від знань правил дорожнього руху, а й від технічного стану транспортного засобу пересування. Кожний транспортний засіб, зареєстрований на території РФ, підлягає обов`язковому проходженню ТО відповідно до закону.

Поговоримо докладніше про процедуру ТО і про те, що роблять на першому ТО.

Хто проводить ТО?

До 2013 процедура ТО проводилася органами ГИБДД, але сьогодні великим попитом користуються послуги приватних організацій. Власник автомобіля сам вибирає оператора техогляду.

Для проходження ТО існує недавно створена електронна реєстрація через інтернет з метою економії часу і нервів в чергах.

Про терміни проведення ТО

Якщо ви власник нового автомобіля, то в перші три роки його експлуатації ви звільняєтесь від проходження ТО, в наступні роки вам буде необхідно проходити огляд кожні два роки. Якщо ж термін користування вашого авто понад 7 років, то ТО проводиться щорічно. Для спеціалізованих автобусів, таких як, наприклад, маршрутне таксі, і для легкових таксі термін проходження огляду - кожні півроку.

Підготовка до ТО

  • Перед першим ТО вашого автомобіля обов`язково зберіть і оплатіть всі наявні у вас квитанції по штрафам.
  • Не забудьте взяти з собою паспорт.
  • Наявність аварійного знака, аптечки і вогнегасника в багажнику обов`язкові!
  • Подбайте про зовнішній вигляд вашої машини, перевірте, чи не підтікає масло або гальмівна рідина, роботу фар і світло поворотников.

В обов`язковому порядку на першому ТО у вас перевірять гальма, звуковий сигнал, сумарний рульової люфт, ближній і дальнє світло, передні і задні двірники і т. Д.

Що регулює ТО?



Техогляд в РФ проводиться платно, і сума залежить від кількості виконаних работ.Еслі після ТО-1 були виявлені які-небудь несправності або невідповідності вимогам безпеки, то власник зобов`язаний пройти повторний ТО в строк не пізніше 20 календарних днів.

Процедура ТО має на увазі перевірку відповідності технічного стану транспортного засобу вимогам ГОСТу і відповідним нормам. Перевірці підлягають рухова і гальмівна системи, стан шин і коліс машини, підвіска, рама, світлові прилади, справність ременів безпеки і наявність спеціального забезпечення автомобіля (аптечка, номерний знак), про які йшлося трохи вище.

Позитивне стан машини, що відповідає вимогам, забезпечує не тільки проходження ТО, а й безпеку на проїжджій частині як водієві, так і пішоходу.

Про додаткові деталі процесу ТО і цілях перевірки читайте в статті Коли проходити техогляд.

необхідна документація

Для проходження ТО необхідний наступний пакет документів:

  1. Посвідчення особи водія;
  2. Водійські права;
  3. Страховий полюс ОСАГО;
  4. Документи на володіння автомобілем або ж довіреність на володіння транспортним засобом, обов`язково завірена нотаріально;
  5. Якщо на машині є реклама або ваші скла затоновані, необхідно надати відповідний дозвіл;
  6. Квитанція про оплату податку за ТО.

Детальніше про пакеті документів для допуску до ТО читайте в статті Що потрібно для проходження техогляду. Також вам може бути корисна наша стаття Як пройти техогляд.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!