» » » Які пружини поставити?

Які пружини поставити?

Які пружини поставити?

Пружини підвіски - це одна з найбільш важливих частин підвіски вашого автомобіля. Саме від якості пружини залежать такі параметри як плавність і м`якість ходу, і характеристики керованості автомобіля. Якщо пружини, що вийшли з ладу або пошкоджені, вчасно не змінити, то амортизатори і вузли підвіски будуть піддаватися збільшеному зносу. І це може призвести до пошкоджень цілісності елементів підвіски і кузова вашого авто. Зазвичай середній термін експлуатації однієї такої пружини 5-10 років, за умови, що середній пробіг авто складе 15 000 кілометрів на рік. Однак вітчизняне бездоріжжя скорочує термін експлуатації пружин до трьох років, з-за їх просідання і пошкодження витка. І згодом виникає питання - які пружини вибрати, знаючи, що для автомобілів вітчизняного та зарубіжного виробництва вони відрізняються.

Вибір пружин для вітчизняних авто



Найбільша кількість існуючих пружин для "Нив", "Жигулів", "Самар" і інших вітчизняних автомобілів виробляється на ВАЗі. Вибір того, які пружини краще поставити, буде залежати від марки авто:

  • По - перше ставляться пружини, які призначені для подальшої установки на задню підвіску. І використовуються вони для автомобілів - універсалів класичної збірки. Раніше такою моделлю вважався ВАЗ-2102, зараз вважається - ВАЗ-2104 різних модифікацій. Відрізняться пружини можуть, лише, різницею в довжині через специфіку конструкції даних автомобілів. Зовні пружини маркуються відповідним кольором.
  • Для того, щоб встановити такі пружини на моделі ВАЗ-2105, 2106 потрібно знати мету, для якої ставляться такі пружини. Якщо установка пружин служить прагненню збільшити дорожній просвіт через просідання кузова, яке пов`язане з зносом кузова, то дана установка буде мати сенс. На ходових характеристиках автомобіля згодом це ніяк не відіб`ється.
  • Також, вибираючи, які пружини поставити, потрібно пам`ятати, що на кожну з підвісок можна встановлювати пружини лише одного класу. Якщо на передню підвіску ви встановлюєте пружини класу «А», то на задню підвіску варто ставити аналогічні. Лише в тому випадку, якщо пружин для задньої підвіски відповідного класу немає в наявності, то можна провести монтаж пружин на задню підвіску, які відносяться до класу «В2. Але робити так можна лише у виняткових випадках.
  • Якщо ж на передню підвіску встановлені пружини класу «В», то встановити на задню підвіску пружини класу «А» не можна категорично.
  • Також варто запам`ятати, що на правий і лівий борт однієї осі авто потрібно встановлювати пружини також одного і того ж класу.
  • Якщо хочеться дізнатися про встановлення і виборі пружин для вітчизняних авто, то варто ознайомитися з порадами та інструкціями, які перебувають тут або тут.

Вибір пружин для іномарок



Пружини для іномарок по характеристикам є прогресивними і лінійними:

  • Лінійні характеристики пружин означають, що пружини не змінюють своїх властивостей у міру збільшення на них навантаження. Жорсткість таких пружин не змінюється, як би вони не були навантажені. Тому, вибираючи, які пружини м`якше, варто звернути на це увагу.
  • Прогресивні характеристики, навпаки, змінюють властивості пружин в залежності від збільшення навантаження. Чим навантаження на таку пружину більше, тим сильніше збільшиться її жорсткість.
  • Існує чотири види пружин, найбільш поширені - стандартні, ними зазвичай заміняють оригінальні пружини авто після їх зносу або поломки.
  • Також є посилені пружини, їх встановлюють на автомобілі, у яких періодично збільшується навантаження на задню частину авто. Зазвичай, це машини з причепом.
  • Ще існують пружини змінної навантаження, мають змінний кроком, вони встановлюються для збільшення комфорту їзди і працюють лише в моменти збільшення навантаження.
  • Останній різновид пружин - це люфтовие або спортивні. Їх встановлюють для того, щоб підняти автомобіля на певну відстань.
  • Купуючи пружини, варто звертатися лише в спеціалізовані магазини автозапчастин. Тільки там можна придбати моделі пружин, які зможуть довго і успішно експлуатуватися. Провідними компаніями - виробниками пружин є: Killen, Suplex, K + F, LEJOFORS. Замінювати пружини новими варто лише після потрапляння авто в аварію або після пошкодження передньої і задньої осі автомобіля.

Для більш повного ознайомлення з факторами вибору і установки пружин варто звернутися до спеціальні сайтам, наприклад, тут або тут.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!