» » » Як збільшити дорожній просвіт?

Як збільшити дорожній просвіт?

Як збільшити дорожній просвіт?

Обговорювана нами тема, а точніше питання про те, як збільшити дорожній просвіт (кліренс) автомобіля, стала особливо актуальною після появи на вітчизняному ринку всіляких імпортних машин, в числі яких були вихідці з Німеччини, що завоювали цілком заслужену популярність. Саме так у більшості німецьких автомобілів і був виявлений наступний недолік - маленький дорожній просвіт, а також низьке розташування спідниць заднього і переднього бампера. Стосується це як деяких моделей Ауді або, наприклад, Фольксваген, так і багатьох інших.

Недостатній дорожній просвіт

Перед розглядом питання про те, як збільшувати дорожній просвіт, з`ясуємо, а навіщо це взагалі нужно.Особенно відчувається цей недолік в холодну пору року. Адже не секрет, що наші вітчизняні дорожні служби досить часто не встигають розгрібати з`являються у дворах будинків, а також уздовж тротуарів, замети. Автомобілі, що поставляються до нас, стали навіть оснащувати так званим «пакетом для Сходу», в який, крім усього іншого, входила допрацьована підвіска. Як же бути власнику машини, який з якихось причин не обзавівся такого роду пакетом. Автомобілі, приганяються до нас з Європи, комплектуються звичайної підвіскою, яка розрахована на європейську дорогу. І це цілком природно для сучасного швидкісного автомобіля, адже не секрет, що від центра ваги безпосередньо залежить стійкість на дорозі.



Також слід згадати ще один незаперечний факт. У переважній статистичному більшості по нашим дорогам їздять старі іномарки, пружини яких кілька просіли за роки експлуатації. А тому, під збільшенням дорожнього просвіту можна сміливо увазі повернення автомобіля до своїх же початковим витоків, тобто, до тих положень, під які було «скроєний» його кузов в момент спуску з виробництва. Це особливо актуально для комфортабельних автомобілів, що володіють досить м`якою підвіскою і, в свою чергу, не настільки важливо для спортивної машини, підвіска якої за визначенням досить жорстка.

способи вирішення



Як збільшити дорожній просвіт? Наприклад, при використанні міжвиткової проставки. Обговорюване збільшення здійснюється за рахунок меншого стискання робочої пружини. В кінцевому результаті зменшується робочий хід амортизаторів на стиснення. Завдяки тому, що пружина, можна сказати, не стискується, амортизатори виконують мінімальну роботу. Недоліком даного методу є збільшення жорсткості підвіски і, як наслідок, істотне зменшення комфорту.

  1. Установка пружини «кустарного» виробництва, або ж не відповідає конкретному автомобілю. Якщо пружина, наприклад, не відповідає нормативам (сильніша), зменшується, або ж взагалі припиняється хід амортизатора на відбій. В кінцевому результаті ми знову-таки відчуваємо певний дискомфорт під час їзди. Крім того, амортизатор швидко виходить з робочого стану.
  2. Допомога в збільшенні дорожнього просвіту можуть, в деякій мірі, надати алюмінієві проставки, що встановлюються між опорою стійки і кузовом автомобіля. Таким Проставка властива досить висока міцність, завдяки чому, їх установка не призведе до втрати комфорту під час їзди. Крім того, даний метод повністю виключає деформацію кузовний частини. Проте, алюміній може виглядати як чужорідна деталь в просторі під капотом і напевно спровокує корозійні процеси на дорозі з піщано-сольовими сумішами.
  3. Можна також використовувати проставки із пластику, які аналогічно іншим встановлюються між опорою стійки і кузовом автомобіля. Вони виготовляються з АВС-пластика, широко використовуваного в машинобудуванні. Ці проставки мають досить високою міцністю, практично непомітні в просторі під капотом, а крім того, не сприяють підвищенню дискомфорту під час їзди, які не будуть окислюватися, або ж деформувати кузов автомобіля. Пластикові проставки теж спровокують різних корозійних процесів.
  4. При постановці питання про те, як збільшити дорожній просвіт автомобіля, не варто забувати і про гумових проставках, які прийнято встановлювати замість штатних, тобто, безпосередньо на пружину. Вони виготовляються з гуми найвищої якості, здатної утримувати на собі всю масу автомобіля. В цьому випадку не провокуються корозійні процеси, комфортність їзди, в свою чергу, залишається колишньою, а деформація кузова автомобіля повністю виключена.

Підводячи свого роду підсумки по обговоренню теми про те, як збільшити дорожній просвіт, необхідно зауважити, що найбільш оптимальними засобами вирішенняобговорюваної проблеми є саме два останніх наведених способу. Нагадаємо для тих, хто забув, що мова йде про використання алюмінієвих, а також пластикових проставок.Пріведем, в завершенні, посилання на інші керівництва:

І на останок. Не забувайте про те, що тільки Ви особисто можете продовжити життя, а також результативне функціонування своєму ж засобу пересування.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!