» » » Що таке кліренс?

Що таке кліренс?

Що таке кліренс?

Деякі слова в нашому житті придбали чітке значення. І більшість обивателів не знають, що є й інший сенс у цих слів. Наприклад, що таке кліренс? Крім всім відомого його значення, це слово можна застосувати ще в двох випадках.

  • У медичному довіднику кліренс - це показник часу, за яке організм самоочищається і виводить зі своїх тканин певні речовини. Кліренс представлений у вигляді коефіцієнта, який і показує цю швидкість.
  • Ігрове значення. Слово кліренс використовується в одній з різновидів більярдних ігор під назвою снукер. У Великобританії вона дуже популярна. Коли всі кулі потрапили в лузи, і стіл повністю вільний - це положення в грі носить назву кліренс.
  • І, нарешті, що таке кліренс автомобіля? Це відстань від дороги до найнижчої точки автомобіля, центральній частині. Ще одна його назва - дорожній просвіт. У середньому, у легкових автомобілів він становить від 150мм до 300мм. Вважається, що чим він більший, тим легше починаючому автомобілісту освоїти науку водіння, оскільки цей зазор визначає свободу пересування по нерівних дорогах. Крім цього, висоту його можна міняти, якщо в характеристиках автомобіля це зазначено.

Ми розповіли значення слова кліренс в різних сферах нашого життя. Безумовно, частіше воно застосовується в автомобільній тематиці, тоді як інші його значення не так популярні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!