» » » Які фари краще?

Які фари краще?

Які фари краще?

Нічна їзда вдвічі небезпечніше денний. Абсолютно різні умови водіння в сутінки, вночі, в туман, в дощ, в сніг. Безпека руху при цих незручності багато в чому залежить від фар.

Автомобільні фари

Автомобільні фари є джерелом спрямованого світла, призначеного для освячення навколишнього дороги, місцевості. Будь-яка автомобільна фара - це корпус, відбивач, розсіювач і джерело світла (газозярядная лампа або лампа розжарювання). По конструкції фари бувають з рухомим або нерухомим розсіювачем. Є кілька видів, типів фар, і які фари краще, автомобіліст зрозуміє з часом.

Протитуманні фари

Протитуманні фари необхідні в умовах поганої видимості: туман, снігопад. Головна особливість протитуманних фар в напрямку світлового потоку, що має форму широкого і плоского горизонтального променя, що стелиться по поверхні дороги на відстань до 10 метрів. Протитуманні фари освячують так, щоб бачити не тільки дорогу, дорожні знаки, а й інші об`єкти на шляху руху. Коли виникають питання: Які гарні протитуманні фари? Виробництво фар, який компанії не підведе в дорозі ?, то відповідь не може бути однозначним. Кращими виробниками протитуманних фар багато хто вважає фірму OSRAM. Щоб вибрати якісні противотуманки, треба звернути увагу на маркування. Світовий стандарт якості це код 02 або літера Е, протитуманні фари позначаються літерою В.

ксенонові фари



У багатьох водіїв виникає резонне питання: «Які фари краще світять в нічний час?» Ксенонові фари світять яскравіше всіх, тому, якщо автомобіліст хоче на своїй машині справжнього яскравого світла, то краще ставити ксенон. Ксенонові лампи більш ефективні, ніж галогенні. У ксенону яскравість 90mcd / m2, а у галогену 30mcd / m2. До того ж, ксенонові лампи служать довше в 2 рази, використовуючи менше енергії, тим самим знижуючи витрату палива на машині. Але навіть і ксенонові фари мають недоліки. Це дуже яскраве світло ксенону і відблиски можуть засліплювати інших водіїв і привести до аварії. Щоб цього не відбувалося, необхідно ретельно регулювати кут нахилу фар. Вартість ксенонових фар і їх заміна значно перевищує вартість і заміну галогенових фар. Крім цього, деякі ксенонові фари мають шкідливий вплив на здоров`я людини і на навколишнє середовище, тому що містять токсичні речовини - ртуть.

галогенні фари

Сьогодні в основному використовуються галогенні двухнітіевие фари. Головна перевага цих фар полягає в тому, що внутрішня поверхня не темніє з часом. Ці фари довговічні, в середньому тривалість їх становить близько 1000 годин при нормальних умовах. Недоліком галогенних фар є низька ефективність при високому витраті енергії. Нитка розжарювання галогенною лампи створює велике тепло, в той же час багато витрачаючи енергії даремно. Проблема ще в тому, що галогенні лампи вступає в реакцію з іншими речовинами. Замінювати несправну галогенну лампу необхідно надіти рукавички або тримати лампу серветкою.

типи фар

Існує три типи фар, це:

  • Параболічні. Найпоширеніші звичайні фари з параболічним відбивачем. Лампочка в них розташована у фокусі і направляє промінь світла вздовж осі. Корисний вихід світла близько 27%
  • Рефлектори. Поверхня рефлектора поділена на сегменти, які відповідають за свою частину. Корисний вихід світла близько 45%
  • Прожекторні. Промені збираються в другому фокусі відбивача, проходячи через екран, ще раз фокусується лінзою. Корисний вихід світла більше 50%. Переваги цих фар: краща видимість, більша безпека, найкраща економічність, сучасний стиль. Однак прожекторні фари дуже дороги.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!