» » » Вибираємо ксенон. Який краще?

Вибираємо ксенон. Який краще?

Вибираємо ксенон. Який краще?

Сьогодні мова піде про таку тенденцію для автомобіля, як ксенон. Який краще, а який гірше? Давайте спробуємо розібратися в цьому питанні.

Якщо Ви роздумуєте, який ксенон краще поставити на своє авто, то, перш за все Вам слід знати деяку загальну інформацію про ксенонових фарах, а також їх технічні характеристики. Ці моменти допоможуть Вам визначитися з вибором ксенону для своєї машини.

Ксенонові фари - це принципово нова технологія освітлення дороги. Заснована вона на світінні спеціальної електричної дуги, яка утворюється від пропускання струму крізь газове середовище. Щоб підтримувати електричну дугу в ксеноновим фарі використовується особливий ксенонове блок.

Ксенон: який краще для Вашого Авто

Зазвичай ксенон ділять на два типи:

  1. Заводський ксенон. До них відносяться: лампи компанії Philips або Osram, а також ксенонові блоки таких виробників, як Hella, AL, Matsushita і Koito / Denso.
  2. Всі інші ксенонові фари, китайського та корейського виробництва.

Думаю, що вже стає зрозумілим те, що заводський ксенон краще. В першу чергу Вас повинно цікавити, який ксенон краще світить. Тут є однозначна відповідь: ксенон першого типу буде світити на 25-30% яскравіше, ніж ксенонові фари корейського або китайського виробництва. До того ж, заводський ксенон більш довговічний. Якщо ксенонових ламп другого типу вистачає лише на півтора, максимум два роки, то заводський ксенон прослужить Вам п`ять-шість років. Давайте зупинимося на кожному з цих двох типів ксенону більш детально.

Заводський ксенон



Такий ксенон ще часто називають штатно встановлюється. Ось основні характеристики блоку розпалювання в даних лампах:

  • Тривалий термін служби, через високої якості виготовлення ламп;
  • Високий рівень яскравості;
  • Високий ступінь захисту від обриву або короткого замикання в ланцюзі лампи Ксенону;
  • Малий час розпалу лампи. Вже через 3-4 секунди починається повноцінний робочий режим.

На сьогоднішній день компанія Hella - лідер з виробництва ламп класу преміум. Варто сказати, що ця фірма дуже часто підробляється, так що будьте уважні. Купуйте лампи тільки в магазинах, але не на ринках.

Блоки розпалювання Matsushita, японського виробництва, дуже компактні і герметичні. Встановлюються вони найчастіше в нижній області корпусу фари. До того ж, вони відрізняються високою якістю і довгим терміном експлуатації.

Ксенон китайського / корейського виробництва

Не можна сказати, що вони не мають права на існування, проте, такі фари вважаються дещо гірше за своїми властивостями. Ось основні характеристики корейсько-китайського ксенону:

  • Термін служби таких ламп становить від одного місяця до двох років;
  • Блок розпалювання практично не має захисту;
  • Оригінальні лампи (Osram або Philips) швидше за все не будуть працювати з корейсько-китайськими блоками розпалу. Так як мають зовсім інші вольт-амперні характеристики;
  • Розпал ламп походить від двадцяти секунд до трьох хвилин.

Тепер, хоч приблизно, але Ви знаєте який ксенон краще поставити на свій автомобіль. Безумовно, що найважливіший фактор, це Ваш бюджет.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!