» » » » Чи шкідливі енергозберігаючі лампи?

Чи шкідливі енергозберігаючі лампи?

Чи шкідливі енергозберігаючі лампи?

У всьому світі людям рекомендують відмовлятися від звичайних ламп, замінюючи їх на енергозберігаючі. Стверджується, що такі лампи дуже економні, так як використовують менше електрики. На жаль, не завжди людей вчасно інформують про те, як поводитися з подібними лампочками, що призводить до негативних наслідків. Чи небезпечні енергозберігаючі лампи і чим саме?

Шкода енергозберігаючих ламп

Як відомо, на сьогоднішній день тільки подібні лампи можуть давати світло, максимально наближений до денного. Вважається, що енергозберігаючі лампи корисні для очей, тому підходять для будь-яких приміщень.

Вчені проводять різні дослідження, щоб зрозуміти, чи шкідливі енергозберігаючі лампи. Вони стверджують, що саме дуже близький до денного, світло і є одним з найбільш небезпечних. Як відомо, людський організм змінює свою роботу протягом доби, частково і під впливом світла. Світло, близький до денного, викликає порушення сну, так як вечір організм не сприймає як час для відпочинку.

Деякі люди також скаржаться на почастішання мігрені після установки енергозберігаючих ламп. Частина користувачів стверджує, що стан шкіри значно погіршується.

Утилізація енергозберігаючих ламп



Енергозберігаючі лампи працюють завдяки тому, що всередині них знаходиться ртуть, саме тому їх не можна просто брати і викидати в звичайне сміття. Хоча ртуті в лампі досить мало, вона все ж може бути небезпечною для людини, вражаючи його основні органи. Енергозберігаючі лампи необхідно здавати в спеціальні приймальні пункти, в яких їх утилізують правильним чином.

Як потрібно діяти, якщо розбилася енергозберігаюча лампа? В першу чергу запам`ятайте: руками збирати осколки і прибирати лампу можна. Одягніть спочатку гумові рукавички, щоб запобігти попаданню ртуті на шкіру.

Зазвичай такі лампи розпадаються але дуже дрібні осколки, тому постарайтеся зібрати їх все. Те місце, в якому лампа розбилася, рекомендується промити 1% -ним розчином марганцево-кислого калію. Осколки ви можете просто викинути, але по можливості, все ж краще отвезьті їх в пункт утилізації.

Що робити: розбилася енергозберігаюча лампа? Зазвичай люди, запитуючи про це, мають на увазі, що пошкоджена тільки одна лампочка. Але що робити, якщо розбилося багато ламп? У такому випадку, краще зверніться до професіоналів за допомогою: зателефонуйте в службу порятунку і повідомте про подію. Головне - поясніть, що розбилися не просто лампочки, а лампи на ртутної основі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!