» » » Як зняти тачскрін?

Як зняти тачскрін?

Як зняти тачскрін?
Як зняти тачскрін?

Тачскрін смартфона, тобто його сенсорний екран, може раптом перестати працювати. У цьому випадку нічого іншого, крім його заміни, вже не придумаєш. Відомо, що замовити тачскрін можна за порівняно невисокою ціною, але ось його заміна може коштувати досить дорого. Тому в даній статті ми розглянемо, як зняти тачскрін самостійно.

зняття тачскрін

При так званому блоковому ремонті зняття тачскрін є одним з найскладніших кроків. Причому для кожної моделі смартфона то, як відключити тачскрін і зняти його, матиме індивідуальні особливості. Ми лише наведемо загальну схему без докладного опису від`єднання шлейфів, кабелів і т. Д.

Для здійснення демонтажу знадобиться спеціальне пристосування, яке нагадує викрутку, однак замість металевого шліца вона оснащена пластиковим. Іноді фахівці використовують якусь подобу скальпеля.

  1. Спершу потрібно підчепити тачскрін, відокремивши його від рамки. Зробити це зовсім не просто, необхідна не тільки акуратність, але і точність.
  2. Потім тачскрін прогрівається феном, щоб його легше було зняти. Під час цього процесу він не повинен стати гарячим.
  3. Після цього фахівці використовують тонку, але щільну пластикову плівку для того, щоб вставити її в просвіт і почати знімати шар клею. Спеціаліст змащує плівку спеціальним розчинником, щоб вона потрапляла на клей і роз`їдала його.
  4. Так потрібно пройтися по всьому периметру тачскрін і в підсумку акуратно його зняти.


Як ви розумієте, цей процес є досить складним, тому звертатися слід все-таки до фахівців, але якщо ви цілком впевнені в собі, то замість плівки можете використовувати пластикову картку, наприклад, прострочену кредитку. Розчинники можна купити в спеціалізованому магазині з продажу комп`ютерної техніки та аксесуарів.

Більше інформації ви знайдете в статті Як замінити тачскрін | Знімаємо старий дисплей.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!