» » » Як поміняти лобове скло?

Як поміняти лобове скло?

Як поміняти лобове скло?

За правилами нового технічного регламенту водій повинен негайно замінити лобове скло, якщо на ньому є навіть зовсім невелика тріщина. А нерідко буває, що таку процедуру потрібно буде проводити жоден раз на рік, що неабияк б`є по сімейному бюджету. Щоб скоротити витрати, слід розглянути такий варіант, як заміна лобового скла своїми руками. Можливо, багато хто і не вміють цього робити, але прочитавши цю інструкцію, ви зрозумієте, що це досить просто зробити, тим більше що часу на це максимум півгодини. Провівши заміну лобового скла кілька разів, ви більше не будете звертатися в автосервіс за таким нескладною справою, однак без помічника, вам все-таки не обійтися.

Міняємо лобове скло

Перед тим, як поміняти лобове скло, слід придбати 3 метровий капронову шнур, 24 грама мастила Літол, силіконовий герметик і нове лобове скло.

  • В першу чергу необхідно демонтувати старе лобове скло, його можна видавити ногами, сівши на пасажирське крісло, якщо в подальшому воно призначене тільки для утилізації.
  • Після цього зі скла потрібно зняти ущільнювальну гумку, пази якої, стикуються склом з кузовом і змастити силіконовим герметиком, якого краще не шкодувати, оскільки недостатня кількість силікону не зможе забезпечити хорошу герметизацію кузова від проникнення вологи в салон автомобіля. 
  • Потім змащений герметиком ущільнювач слід надіти на нове лобове скло, а в його паз, який призначений для стикування з кузовом, потрібно закласти змащений Литолом капронову шнур (його кінці випущені в нижній частині).
  • Далі разом з помічником необхідно скло з ущільнювачем центрувати по отвору кузова, а після цього нижню частину гумки потрібно надіти на металеве ребро, а помічник зовні повинен утримувати скло, придавлюючи його долонями відразу вниз і до кузова. Потім слід переміститися в салон, і переконатися в тому, що ущільнювач добре «сів» на ребро кузова. Потім без зайвого поспіху потрібно витягти з гумки раніше закладений в неї капронову шнур.


Після заміни лобового скла, помічник повинен витягати шнур, а ви «садити» його, періодично постукуючи долонями рук по ньому. Удари слід наносити зверху - вниз проти ходу автомобіля. Потім потрібно подивитися, щоб ущільнювач повністю облягав ребро віконного отвору кузова.

Якщо ви все ж сумніваєтеся, що зможете все правильно зробити, то тоді краще звернутися в автосервіс. Але тоді виникає питання, скільки коштує заміна лобового скла, а це виходить не дешево і залежить від марки автомобіля, але мінімально це обійдеться вам в 6000 рублів. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!