» » » Як запам'ятати великий обсяг інформації?

Як запам'ятати великий обсяг інформації?

Як запам`ятати великий обсяг інформації?

На питання про те, як запам`ятати великий обсяг інформації, немає універсальної відповіді, на жаль. Однак є ряд методів, за допомогою яких людина середніх здібностей може в короткий термін міцнозапам`ятати чималі обсяги тієї чи іншої інформації.

Запам`ятовування номерів, чисел, дат

Всім цифрам ми ставимо у відповідність букви. Наприклад: Цифрі "0" відповідає буква "л", "1" кодируем "н", "2" стане "в", а 3-р. Аналогічно 4-ч, 5-п, 6-ш, 7-c, 8-м і 9-д.

Тепер при необхідності запам`ятати дату або телефонний номер ви повинні скласти кодову фразу з цих букв. Наприклад, 1971р. можна позначити фразою "Треба сіна". Свого часу автор запам`ятав таким чином телефони однокласників (стільникових тоді ще в помині не було). Для більшого ефекту бажано придумати яскравий образ до кодової фразі.

Запам`ятовування іноземних слів

Необхідно придумати образ, який об`єднує звучання і значення іноземного слова. Візьмемо слово sleeve - рукав (англ.). Уявіть собі, що у вас з тріском відірвали рукав, а з нього покотилися ... сливи. Саме таким чином я запам`ятав це слово в свій час - як бачите, пам`ятаю досі.

метод Цицерона

Стверджують, що таким чином Цицерон запам`ятовував план своїх промов. Запам`ятайте послідовність місць - наприклад, ваш маршрут від будинку до роботи. Я, втім, використовував місця в своїй квартирі, наприклад, двері-стіл-стілець-шафа-підвіконня-вікно-ліжко-крісло і т.д. Тепер на цих місцях ви розміщуєте предмети-поняття, які потрібно запам`ятати.

Тепер Ви знаєте, як запам`ятати великий обсяг інформації. Сподіваюся, описані методи допоможуть вам у навчанні і в роботі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!