» » » Як легко вивчити таблицю множення?

Як легко вивчити таблицю множення?

Як легко вивчити таблицю множення?
Як легко вивчити таблицю множення?

І дорослим, і дітям буває досить важко пригадати таблицю множення в розумі. Інший раз, стикаючись з тією чи іншою завданням, яка вимагає знань таблиці множення, навіть доросла людина здатна заплутатися. Далі ми розглянемо, як можна вивчити таблицю множення легко і швидко. Нами будуть розглянуті дві основні методики по запам`ятовуванню таблиці множення.

Як вивчити таблицю множення дитині

Для дітей таблиця множення, безумовно, є досить складною в засвоєнні, тому починати необхідно з самих азів, а саме:

  1. множення на один;
  2. множення на десять;
  3. множення на два;
  4. зміна множників.

Розглянемо кожен пункт докладніше.

Множення на одиницю. В першу чергу дитині необхідно пояснити, що множення на одиницю завжди дає те число, на яке множимо. 1 х 1 - одиниця, 5 х 1 - п`ятірка, 7 х 1 - сім, 1000 х 1 - тисяча. Потім потрібно дати дитині десять прикладів для закріплення пройденого матеріалу.

Множення на десятку дає по суті своїй число з нуликів на кінці, тобто, якщо 5 х 10 буде 50, якщо 15 000 х 10, то буде 150 000. Також потрібно дати дитині десять прикладів для закріплення матеріалу.



Множення на двійку для багатьох дітей є найбільш простим етапом у вивченні таблиці множення. Суть даного множення полягає в простому додаванні двох чисел. 2 х 10 - це те ж саме, що 10 + 10, 2 х 35 - це те ж саме, що 35 + 35. І знову дайте дитині десять прикладів для закріплення

Зміна множників також для багатьох дітей є простим етапом у вивченні таблиці множення. Якщо дитина знає таке правило, як «від зміни місць доданків сума не змінюється», то він обов`язково зрозуміє і правило зміни множників.

Наступний етап вивчення таблиці множення є досить складним, тому ми розглянемо його окремо. Він складається з декількох пунктів, а саме:

  1. Квадрати чисел;
  2. Множення на 3;
  3. Множення на 4;
  4. Множення на 5;
  5. Множення на 6;
  6. Множення на 7, на 8 і на 9.


Під квадратом числа розуміється множення числа на саме себе. Цей етап в засвоєнні є досить простим.

Також досить простим в засвоєнні є множення на 5. Пов`язано це з тим, що всі числа, множити на 5, закінчуються або на 5, або на 0. Причому на 5 закінчуються непарні, а парні закінчуються на 0. Якщо пояснити цей момент дитині докладно , то він легко зможе запам`ятати, яким чином множаться числа.

Що ж стосується множення на 3, 4, 6, 7, 8 і 9, то для цього випадку слід скласти спеціальні каточках. За ним дитині буде легше вивчати решту таблиці множення.

Як вивчити таблицю множення дорослому

Доросла людина, не дивлячись на те, що вже знає таблицю множення зі школи, з огляду на нерегулярного її застосування в повсякденному житті і використання калькулятора, може її забувати.

Найбільш вдалим методом для запам`ятовування таблиці множення для дорослої людини є використання зорової пам`яті. Можна закріпити таблицю множення в машині, на кухні або в якій-небудь кімнаті. Головне, щоб вона завжди була перед вашими очима. Кожен день дивіться на неї і запам`ятовуйте ті варіанти множення, які вам запам`ятати найскладніше. Як правило, люди губляться при множенні будь-яких чисел на 9 і 7, так що перевірте на всякий випадок, чи здатні ви множити на ці числа легко і швидко.

Корисно буде і попрактикуватися в усному множенні десятків і навіть сотень, якщо у вас це вийде. У будь-якому випадку це буде вам корисно і обов`язково стане в нагоді в житті.

Прочитайте статтю по темі, яка допоможе вам дізнатися більше про методи навчання Як швидко вивчити таблицю множення. А також відвідаєте розділ Математика.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!