Як організувати свій час?

Як організувати свій час?

Питання як правильно організувати свій час цікавило багатьох людей. Ось тільки не всі з них змогли правильно визначити для себе цілі і зрозуміти, як організувати свій час, а ще менша кількість дотримуються цього плану і до цього дня. Дана стаття допоможе знайти в своєму розкладі невиправдані витрати і допоможе насолоджуватися життям в повній мірі.

Основні принципи організації часу

Для того, щоб почати аналізувати проблемні місця розкладу, необхідно визначити - на які справи кожен день витрачатися основна кількість часу. Зробити це дуже просто: беремо олівець і записну книжку (телефон, планшет або ноутбук), і записуємо, скільки часу витрачено на будь-який захід.

Потім, переглядаємо список і визначаємо, від яких справ можна повністю відмовитися (або розділити обов`язки між членами сім`ї). Здивовані? Але ж Ви не зобов`язані виконувати абсолютно всі. Ось простий приклад: миття посуду може заощадити до години в день, а впоратися з ним може і дитина. А в цей час можна погортати журнал або газету, почитати улюблену книгу.

Як організувати робочий час

Організація робочого часу є не менш важливою, ніж загальна організація і планування. Прослідкуйте, скільки часу витрачатися на «розгойдування», відмовки, і скарги. Неважливо наскільки складне належить справа, або які можуть виникнути перешкоди і труднощі. Необхідно зрозуміти, що конкретно потрібно і який повинен бути результат. Розробити план дій і негайно приступати до його реалізації! Також існує хибна думка, що роблячи кілька справ одразу - час скорочується. Не сперечаюся, бувають такі індивіди, здатні виконувати кілька занять одночасно справ, а в більшості це призводить тільки до двох невиконаним справах. Тому, розподіляємо все по термінах, концентруємо зусилля на одному і починаємо працювати. Після виконання першого, переходимо до наступного і т.д. Також варто звернути увагу на терміни виконання - який оберете, до такого терміну і закінчите. Тому оціните реально свої можливості і встановіть дату завершення завдання.

Організація робочого місця теж важлива. Слід прибрати всі сторонні предмети, здатні відвернути (незалежно телевізор чи це або телефон), попросіть своїх рідних і близьких не турбувати Вас протягом деякого часу.



Також можна об`єднувати заняття. Наприклад, під час фізичних вправ переглядати улюблену передачу, а також слухати останні новини по радіо або аудіо книгу, під час ранкової пробіжки або під час їзди в громадському транспорті.

Як організувати вільний час дитини

Навчити дитину планувати свій час необхідно ще в дитинстві. Тому що коли він виросте, він буде робити все це за звичкою і буде переможцем у всіх обставинах. Дитині необхідно надати 1-1,5 години для своїх справ (гра на комп`ютері, перегляд телевізора, ігри), а весь інший час, необхідно непомітно для його розпланувати. Це можуть бути заняття в спортивній секції або в «гуртку», додаткові заняття з репетитором з іноземної мови і т.д. Це допоможе не тільки урізноманітнити день дитини, а й дисциплінувати його. У вихідні ж краще відвідати виставку, прогулятися по парку або відвідати бабусю і дідуся.

В здоровому тілі здоровий дух

Фізичні вправи і правильне харчування допоможуть підтримувати працездатність на високому рівні. Що дозволить, приходячи з роботи не лягати відразу ж спати, а поговорити з коханою людиною або заглянути до друзів.

Пам`ятайте: правильна організація допоможе не тільки плідно попрацювати, але і чудово відпочити! Успіхів!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!