Як знайти для себе час?

Як знайти для себе час?
Як знайти для себе час?

У звичному способі життя, повному турбот і клопоту, багато жінок зовсім забувають про себе. Як знайти для себе час, якщо ви молода мама, турботлива господиня будинку і працьовитий працівник - і все це одночасно?

Поради та рекомендації

  • Якщо ви працюєте по буднях і у вас довга перерва, використовуйте його з користю. Відвідайте салон краси: зробіть манікюр або порадуйте себе красивою укладанням волосся. Також під час перерви можна зустрітися з подругами в кафе за бізнес ланчем. Провівши час в невимушеній бесіді, ви поліпшите собі настрій на весь робочий день.
  • Сучасний мегаполіс змушує нас втрачати час, стоячи в пробках по дорозі на роботу і додому. Не втрачайте дорогоцінні хвилини - витратьте їх на самовдосконалення. Відкрийте улюблену книгу, прочитайте політичний Час для себеогляд в журналі, зробіть гарний елегантний макіяж. Пробка, яка перш за засмучувала вас і злила, стане корисною: тепер це ваш час для себе.
  • У суєті домашніх справ спробуйте викроїти час для поліпшення вашого образу. Наприклад, при приготуванні вечері нанесіть на обличчя фруктову або овочеву маску. Поки їжа в духовці, можна зайнятися фізичними вправами, наприклад покачати прес. Під час прибирання Фруктова маска дл себеспробуйте робити нахили або присідання.
  • Сучасний світ подарував нам багато телефонних інновацій, які дали нам можливість спілкуватися один з одним на відстані. У той же час, телефони і інтернет стали заклятими ворогами нашого часу. Вимкніть всі засоби комунікації, і ви відразу помітите, як у вас звільниться час, яке можна використовувати для саморозвитку.
  • Знайдіть серед своїх друзів однодумців, які будуть підштовхувати вас до самовдосконалення: відвідувати разом з вами фітнес-центри, ходити в театр і на виставки, обговорювати прочитані книги або новинки кіно. Так ви зможете поєднати приємне спілкування з корисними справами.
  • Якщо ви захоплюєтеся яким-небудь хобі, наприклад, бісероплетінням, в`язанням або створенням колажів, ставте перед собою мету отримати готовий виріб. Бажаючи побачити свій шедевр, ви будете знаходити для улюбленого заняття більше часу.

Час - це цінний ресурс

  • Існує безліч курсів та тренінгів, спрямованих на правильне планування часу. Відвідавши заняття, ви зможете легко викроїти для себе кілька хвилин або навіть годин.
  • Намагайтеся розділяти свої обов`язки з оточуючими. Не варто тягнути все самостійно. Якщо ви молода мама, то можете залучити до виховання дитини няню, бабусь, дитячий сад. Не забувайте, що тато дитини повинен проводити достатньо часу з малюком, допомагаючи вам. Якщо ви начальник відділу, ділите обов`язки з підлеглими.
  • Оточіть себе розумними побутовими приладами. Пральна машина, посудомийна машина, мультиварка виконають за вас домашню роботу і звільнять вам час.
  • Не забувайте про відпочинок. Заздалегідь запланувавши відпочити, сходити на Час для соляріюмасаж або в солярій, відразу ж підготуйтеся до цього. Купуйте абонемент на місяць або два вперед, домовтеся з масажистом, придбайте квитки у відпустку. Коли настане час відпочинку і розслаблення, вам вже буде не ухилитися, прикриваючись справами.
  • Почніть користуватися службами доставки. У наше століття можна замовити додому все, що завгодно, починаючи від косметики і закінчуючи побутовими приладами. Це допоможе вам значно звільнити свого часу, позбавляючи від походів по магазинах.
  • Вчіться говорити «НІ». Всім, хто вас відволікає і всьому, що може відвернути. Рекламі по телевізору - немає, марним розмов - немає, людям, які хочуть сплавити на вас свої завдання, - тверде ні.
  • Ставте собі цілі і думайте про свої бажання. Тоді ви чітко будете представляти, чого хочете від життя. Намагайтеся аналізувати свої справи: зайві просто викреслюйте.




Цінуйте і бережіть свій час, адже це найдорожче, що є в житті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!