Як закінчити розпочате?

Як закінчити розпочате?

Людина стає успішним тільки тоді, коли доводить свої справи до логічного завершення. Але не завжди виходить закінчити всі свої справи. Завжди залишаються незавершені і час на них просто не вистачає. Існує думка, що саме ці старі незакінчені вами справи, не дають вам розвиватися далі і встає поперек ваших амбіцій. Часто люди навмисно бояться завершити якусь важливу справу або не знають, як закінчити розпочате. Чому так відбувається? У даній статті ми розповімо про основні бар`єри (перешкоди), які заважають людині закінчити свої справи.

Перешкода номер один

Іноді, виконуючи свою роботу, ви настільки поглинають в неї, що просто не можете її закінчити. Шукайте власні помилки, виправляєте їх, створюєте нові, а час на виконання спливає. Такі дії психологи називають «перфекціонізм». Тобто, людина постійно хоче довести свою роботу до ідеалу і бачить тільки вигадані помилки, що в результаті ще більше псує його кінцевий результат. Щоб цього уникнути і закінчити ваше не закінчене справу спробуйте:

  • Влаштовувати собі перерви, робіть прогулянки.
  • Розвантажити свій мозок іншими заняттями (перегляд фільму, просто відпочинок, читання книжок).
  • Якщо завдання величезна за обсягом, то робіть його частинами, але ставте перед собою рамки за часом.

Перешкода номер два



Іноді, люди не знають, як закінчити розпочату справу, тому що їх гризуть думки про швидке закінчення, наприклад, проекту або величезного шматка роботи. Людина починає копатися в собі: а раптом я знайду кращий спосіб вирішення проблеми? Може, є дещо інші варіанти вирішення? І ви починаєте наганяти страх на себе, тим самим, заважаючи собі закінчити справу. Що робити в цьому випадку, коли незакінчене справу створює проблеми?

  • Спробуйте написати власний, детальний план дій.
  • Дотримуйтеся його, якщо у вас виникають сумніви, уточнюйте свої наступні кроки спокійно, не поспішайте (навіть якщо час підтискає).
  • Запам`ятайте, що будь-який закінчений вами проект, буде відкривати перед вами перспективи, які в подальшому можуть створити потужний поштовх до вашого розвитку.
  • Роблячи щось зараз, думайте, як його можна буде реалізувати в майбутньому.

Перешкода номер три



Часто, не знаючи, як закінчити розпочату справу, людина може спокійно втратити ентузіазм, і робота може розірватися, всі зусилля буду просто даремно витрачені. Зазвичай, таке трапляється, коли справа практично закінчено. Кинувши його, ви знову повертаєтеся назад і тепер ваші зусилля повинні бути подвійно більше, а настрій вже втрачено. Щоб цього уникнути, і не дати ліні або втрати ентузіазму взяти верх над вами, постарайтеся:

  • Знайти «музу». Людину, яка буде вас налаштовувати на потрібний лад. Йдеться про напарника, який буде допомагати вам радою, а ви, в свою чергу, не зможете підвести його не виконавши роботи.
  • Намагайтеся розвантажити себе, не беріться за великий шматок роботи відразу.
  • Постарайтеся здійснити зустрічі з менеджером або з людиною, який буде перевіряти вашу роботу. Розділіть ваші напрацювання на кілька частин, які не несіть всю інформацію за раз. Організовуйте дані зустрічі, це дасть вам поштовх до подальших дій.
  • Якщо зустрічі неможливі, користуйтеся електронною поштою або поговоріть з близьким вами людиною, свіжий погляд людини, яка нічого не розбирається у вашій справі, може наштовхнути вас.

Перешкода номер чотири

Іноді, ваша справа вже добігає кінця, і ви починаєте боятися, що дана робота неідеальна і не сподобається вашому керівнику. Захищаючись від цього, ви починаєте відкладати терміни здачі, тим самим, підставляєте себе під критику. Дана ситуація дуже б`є по самооцінці людини, він може закритися в собі і не показувати свій потенціал, що може привести до поганих наслідків.

Що робити в цьому випадку? Постарайтеся не бояться розмови з вашим керівником, якщо ви відчуваєте, що не все так і сумно, як здається, відстоюйте свою точку зору, але не стискаючи палицю. Намагайтеся насамперед принести свою чорнову роботу, де керівник може вказати вам на помилки. Після цих внесених коректив, ви зможете рухатися далі. Не бійтеся отримувати зауваження, але і не бійтеся питати, того, чого ви не знаєте. Удачі у вашій професійній діяльності!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!