» » » Як стати майстром?

Як стати майстром?

Як стати майстром?

Щоб досягти вершини професіоналізму в якій-небудь справі, потрібно докласти до досягнення мети всі можливі зусилля. Причому починати треба з правильного вибору майбутньої справи всього вашого життя.

Як стати майстром: 15 порад

  1. Знайдіть заняття, якому ви захочете присвятити всього себе. Будьте готові до того, що на пошуки можуть піти роки. Причому часто буває, що справу свого життя ви знаходите випадково, часом в самий невідповідний для цього момент. В цьому випадку не пропустіть свій шанс! Крім того, згадайте, чим ви захоплювалися в дитинстві і юності. Наприклад, ви любили малювати, були чемпіоном з бігу в школі, робили серйозні успіхи у вивченні мов. Бути може, варто знову приділити увагу колишнім інтересам, але вже з серйозною, дорослою точки зору?
  2. Постарайтеся отримати максимально якісну освіту в обраній вами сфері діяльності. Це багато в чому визначить, наскільки добре ви зумієте розкрити вже наявний в вас талант і далі зміцнити його придбаними в ході навчання навичками і знаннями.
  3. Завжди рівняйтеся на кращих, завищувати планку кінцевої мети і будьте в курсі трендових течій у вашій справі. Пам`ятайте, що професіонал вчиться все життя.
  4. Підкріплюйте теорію практикою і експериментами, оскільки без них вона так і залишиться млявим текстом на папері.
  5. Будьте готові жертвувати матеріальними цінностями заради досягнення підсумкової мети. Наприклад, в якийсь момент вам, можливо, доведеться відмовитися від добре оплачуваної роботи в офісі, щоб мати більше часу для занять улюбленою справою.
  6. Майстерність - це завжди сила волі, працьовитість, віра в себе, здатність стійко переносити невдачі і життєві негаразди. Виховати в собі всі ці якості.
  7. Не бійтеся опускатися на сходинку нижче в своїй соціальній позиції, якщо це позитивно відіб`ється на рівні вашої майстерності. Перед тим як стати майстром, потрібно буде добре попрацювати. Наприклад, щоб стати хорошим музикантом, вам, можливо, доведеться спочатку попрацювати в ресторанах і клубах.
  8. У той момент, коли ви станете досить знаючим і досвідченим, щоб перейти на щабель творчості, сміливо робіть це. Рішуче прокладайте для себе свій власний шлях. Ідіть проти натовпу, якщо відчуваєте, що рухаєтеся в доброму напрямку. Не бійтеся того, що деякі люди можуть не оцінити ваших старань.
  9. Постійно ставте перед собою нові, ще більш складні завдання. Це дозволить вам невпинно працювати над вдосконаленням рівня майстерності.
  10. Спілкуйтеся з людьми. Вони допоможуть вам краще зрозуміти, що потрібно простій людині, можливо, нададуть практичну допомогу у вашій справі, дозволять критично поглянути на самого себе і свою справу. Причому бажано спілкуватися з талановитими, творчими людьми, винахідливими, сміливими, розумними, невпинно працюють над собою. Вони стануть для вас потужним стимулом для розвитку, позитивним зразком для наслідування.
  11. Відпрацьовуйте вміння дивитися на звичні речі, ситуації з протилежної точки зору.
  12. Якщо працюєте для публіки, то сформуйте оригінальний і запам`ятовується стилістичний образ. Це дозволить вам виділитися.
  13. Запасіться терпінням - майстерність не прийде через пару місяців або навіть пару років. Над ним потрібно буде працювати роками.
  14. Розширюйте свій кругозір - відвідуйте інші країни, спілкуйтеся з незвичайними людьми, читайте хорошу літературу, дивіться науково-популярні передачі та ін. У всебічно розвиненої людини більше можливостей для творчості.
  15. Не забувайте відпочивати, знаходити джерела для радості і натхнення. Це важливі умови для будь-якого творчого людини незалежно від його спеціалізації.




Безліч інших корисних порад про те, як реалізуватися в житті і стати справжнім професіоналом своєї справи, ви знайдете в розділі саморозвиток.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!