» » » Як жити справжнім?

Як жити справжнім?

Як жити справжнім?

Багато людей, щиро прагнучи до щастя, радості, легкості, постійно відкладають рішення складних питань, неприємні, але потрібні розмови, справи і навіть, як це не парадоксально, отримання насолоди від життя. Їх життя будується за принципом: «Ось сьогодні я все розпланує, а завтра зроблю те, що потрібно і вирішу проблему / отримаю задоволення». У підсумку ж кожен день стає лише підготовкою до справжнього життя, а та витікає, немов крізь пальці вода. Пропонуємо поговорити про те, як же навчитися жити справжнім, беручи від життя по максимуму.

3 правила життя справжнім днем

правило 1

Не відкладай на завтра те, що можна було зробити вчора. Простіше кажучи, використовуйте кожну хвилину для чогось конкретного - для справи, для відпочинку, важливих розмов по душах, самоосвіти, допомоги близькій людині, турботи про здоров`я, виховання дітей та ін. Нехай кожна мить вашого життя буде сповнений сенсу, цінності, користі.

Мотивацією тут може служити те, що близько вашому серцю. Наприклад, страх прожити життя даремно - просто задумайтеся, чи багато хорошого і важливого ви зробили за свої 15/20/30 і т. Д. Років життя? Чи домоглися того, про що мріяли? Вирішили чи наболілу проблему?

правило 2

Сконцентруйте свою увагу на самому короткостроковому плануванні - на сьогодні / завтра / післязавтра / тиждень, не більше того.

Планування на довгостроковий період, звичайно, дуже важливо. Однак численні психологічні експерименти доводять, що, думаючи про щось, що потрібно зробити в майбутньому, людина більше концентрується на власних емоціях, оцінці оточуючими. Тобто він задається питаннями: «Як я буду відчувати себе, коли я буду це робити?», «Що скажуть батьки / діти / колеги, коли дізнаються, що я це роблю?». Поставлений ж перед необхідністю зробити що-небудь прямо зараз, людина починає думати значно раціональніше. У нього виникають питання: «З чого мені розпочато? Ь», «Що мені для цього потрібно?», «Як зробити правильно?», «На які кроки розбити виконання завдання?» Та ін.



Тобто, як бачите, тільки мислячи в теперішньому часі, ви отримуєте можливість зрушити нарешті злощасний «валун», який не давав спокою вашої душі.

правило 3

Не чекайте ідеальних умов для того, щоб почати робити щось, щоб отримувати від життя задоволення, знаходити причини для радості, адже ідеалів просто не існує.

Постійно буде присутній якийсь фактор, який буде заважати виконати бажане, отримати потрібну. Це може бути і брак фінансів, професіоналізму, конфлікти в родині, відсутність чоловіка / дружини / дітей, занадто молодий / зрілий вік та ін. Кожен раз ви будете серед навколишнього вас емоційного сміття знаходити чинники, які нібито ставлять вам палиці в колеса.

Насправді ж, для того, щоб почати, припустимо, кар`єрний ріст, зовсім не обов`язково бути генієм виробництва. А для отримання ярчайшего задоволення від проведених вихідних необов`язково летіти на екзотичні острови. Можна цілком обмежитися тим, що у вас є. У першому випадку, наприклад, це може бути прагнення до успіху, працьовитість, посидючість, здатність до навчання, досвід. У другому - пара-трійка улюблених друзів, а при їх відсутності просто хороший фільм / книга і ароматний пиріг з чаєм.

Також вам стануть у пригоді ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!