Як жити добре?

Як жити добре?

Для того, щоб навколишній світ перестав здаватися випробуванням, потрібно змінити ставлення до складнощів і проблем. Той, хто добре живе, знає істину: людині дається рівно стільки, скільки він може пережити. А ще - під лежачий камінь вода не тече. Адже для того, щоб змінити власне життя, необхідно докласти зусиль, почати діяти в цьому напрямку. Отже, як жити краще? Усунути фактори, які заважають отримувати задоволення від життя.

страх

На жаль, наш мозок покликаний захистити нас від видимих або потенційних загроз, від розчарувань і поразок. Всі ці фактори можуть ховатися в чомусь новому і незвіданому. У того, хто зважився зробити важливий крок у своєму житті, обов`язково включиться захисний механізм - страх. А раптом не вийде, раптом не вдасться? Це наш мозок робить ведмежу послугу - намагається захистити нас. І не важливо, хто ти - впливовий і успішний бізнесмен або невдаха. Страх відчувають абсолютно всі. Різниця лише в тому, що сильна людина, що живе легко і вільно, здатний подолати цей бар`єр. А подолати його можна єдиним способом - ступивши назустріч страху. І чим частіше ми долаємо себе таким чином, тим вище наша самооцінка, тим краще стає життя навколо. Ти починаєш відчувати силу свого внутрішнього Я, знаєш, що здатний на більше, і кожен раз доводиш собі це.

неправильне мислення

У сірої маси - тих самих людей, які не бачать фарб світу і не розуміють, що ось так запросто можна зрозуміти, як жити добре, починається заперечення тих, які здаються їм іншими. Адже набагато простіше почати атаку на кого-то, ніж спробувати пройти його шлях і докласти зусиль. Чи було у вас таке, що при вигляді красивої дівчини, ви намагалися запевнити себе: «Вона або дурна, або легкого поведения». Побачивши успішного бізнесмена говорити собі: «Він злодій!». Побачивши розумного в думках обзивали його занудою. Адже було, зізнайтеся! 

Це в вас говорила та сама сірість, якої наділив вас абсолютна більшість. І будьте готові до того, що як тільки ви почнете міркувати вголос про те, як жити добре, а після ще й робити на очах у натовпу якісь дії, велика частина з близького оточення почне долати вас нападками. Як правило, такі люди голосно сміються над вашими поглядами, постійно твердять, що ви займаєтеся повною нісенітницею, можуть навіть почати цькування на вас. Вам доведеться пошкодувати їх - адже вони й гадки не мають, як добре на світі жити! А ви - маєте, і впевнено рухаєтеся до своєї мети.

фінансова залежність

Це ще один бар`єр, які багато виставляють себе самі для того, що ізолюватися від хорошого життя. Насправді будь-яка відсутність грошей - це всього лише чергова складність, через яку необхідно пройти, щоб виробити в собі певні якості, стати краще і мудріше, щоб зрозуміти, хто твій друг, а хто ворог. Ми не розуміємо, чому стикаємося з конкретними проблемами, в тому числі і фінансовими, але вони даються кожному з нас не просто так. Той, хто в повній мірі це усвідомлює, хто приймає ситуацію, а не починає безглуздо протестувати, налагоджує своє життя. Благополучно жити без грошей складно і неприємно. Але вони обов`язково з`являться, як тільки ти зміниш своє ставлення до їх відсутності.

стереотипи



Нав`язані кимсь правила, думки, шаблони і рамки ще нікому не приносили справжнього блага. Хто сказав, що робота - це завжди каторга, і щоб у тебе з`явилися гроші, необхідно жертвувати. Хто сказав, що ти зобов`язаний після школи здобути освіту, потім піти працювати, потім вчасно обзавестися сім`єю? Ми вже й не пам`ятаємо тих, хто розписав цей життєвий план, але продовжуємо покоління з покоління жити по цій установці.

Геть рамки і стереотипи! Робіть те, що приносить задоволення, що подобається, що до душі. Адже життя насправді дуже непередбачувана. Вона може обірватися в будь-який момент, різко, несподівано. І якими будуть твої останні думки, почуття, бажання? Такими, якими їх багато років тому побачив хтось, або власними, яскравими, наповненими справжньою хорошим життям? Адже вам і тільки вам насправді видніше, яке життя буде для вас хорошою.

низькі горизонти



Пам`ятайте, як у Горького було: народжений повзати літати не може. Саме так і не інакше. Перестаньте думати, що у вас не вистачить сил, мужності, старань зробити своє життя по-справжньому гарною. Це не так! Подібні думки - доля тих, хто вже прирік себе на вічну сірість і смуток.

Не бійтеся пробувати нове, тому як все нове доставляє нам масу позитивних емоцій, унікальних відчуттів, радості і щастя. Почніть з малого: з`їжте те, чого ніколи не їли, надіньте то, чого раніше не носили, випробуйте то, на що раніше не вистачало мужності. Зробіть крок назустріч справжніх пригод! Ви навіть уявити собі не можете, якими фарбами заграє життя!

Тільки не віддавайте своє тіло і дух так званим «замінників щастя» - алкоголю і наркотичних речовин. Від них життя не стане яскравішим. Навпаки, коли їх дія проходить, зникають і кольору життя, що оточують людину.

Нелюбов до себе

Тільки той, хто по-справжньому любить і цінує себе, здатний зрозуміти навколишню дійсність. Мова не про сліпого егоїзмі, а про самоповагу. Навчіться любити своє тіло, свої думки, навчіться прощати самого себе. Тільки з Самопрощення починається шлях до вдосконалення себе і навколишнього світу. Життя стане краще тоді, коли ви полюбите того, хто живе цим життям. Балуйте себе, радійте. Створюйте події, заради яких дійсно варто жити. Чим більше їх буде в вашому житті, тим простіше ви почнете сприймати невдачі і поразки.

Почніть день з приємної розтяжки м`язів (невелика зарядка хвилин на 5), почніть ходити на басейн або в спортзал, відвідуйте масажиста. Будь-які позитивні емоції зроблять життя кращим!

відсутність мотивації

Мотивація - це те, що змушує нас рухатися вперед, азарт, який штовхає нас на прагнення до кращого життя. Найчастіше це відбувається приливами. Фахівці запевняють, що нерідко справа в біоритми, які скачуть на протязі місяця, змушуючи настрій змінюватися. Проте, постійно тримати бойовий дух цілком можливо. Створіть для себе якесь мотиваційно простір. Наприклад, робочий стіл, навколо якого обклеєні гумористичні гасла, фрази успішних і щасливих людей, короткі поради гуру по психології. Наповніть будинок яскравими фарбами, які з точки зору психології викликають позитивні емоції: помаранчевий, зелений, жовтий. Всі ці деталі будуть формувати ваш настрій.

Почніть роботу над усіма цими факторами і дуже скоро ви переконаєтеся, як добре на світі жити.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!