Як жити серцем?

Як жити серцем?

Кожна людина - це окрема особистість. Він має свої прагнення, свої успіхи, невдачі і свій світогляд. Двох однакових за духом людей не буває, хоч і бувають люди, які зовні є близнятами. Саме в різниці внутрішнього світу людей лежить правило, як жити серцем.

Дотримання норм не завжди правильно

На жаль, зараз багато людей потрапляють під вплив «колективного несвідомого», як казав Фрейд. На нас впливають багато чинників: телебачення, мода, наше оточення, сім`я, друзі, колеги по роботі ... Якщо цей вплив дуже активне, людина потрапляє під сильний вплив навколишнього світу, забуваючи про власні цінності і бажаннях.

Рухаємося до своєї мети

Щоб жити серцем, потрібно забути про те, що від тебе вимагають інші люди і речі. Ти - це ти, і в основі повинні стояти саме твої цілі, які не будуть йти в розріз з твоїми моральними принципами. До таких принципів, як правило, відносять стандартні заповіді кожної православної людини: чи не красти, не вбивати, не завдавати оточуючим шкоду, не зраджувати і шанувати своїх близьких.

Жити серцем просто

Жити серцем - це означає жити чесно, бути щирим по відношенню до самого себе і до оточуючих людей. Людина, яка постійно бреше і викручується, шукає свою вигоду будь-якими способами, має чорне, черстве серце. Звичайно, потрібно рухатися до своєї мети, але тільки прийнятними методами.



Жити серцем також означає довіряти своєму внутрішньому голосу. Як вже було сказано вище, на нас багато впливає, тому більшість вчинків сучасна людина робить не тому, що йому насправді цього хочеться, а тому, що йому це нав`язали, навіть нехай з найщирішими намірами.

прості приклади

Розглянемо приклад. Школяр старших класів збирається вступати до ВНЗ. Все навколо радять йому різні професії. Батьки, наприклад, наполягають на юриспруденції, так як це дуже прибутково. Друзі звуть надходити з собою на менеджмент - мовляв, там робити нічого, суцільні гулянки і прогули, за які не сварять. Телевізор віщає, що найкраща професія - це журналіст - досить подивитися на щасливих і доглянутих тележурналістів, - кому не захочеться бути таким же? Але якщо абітурієнт живе серцем, він зможе вибрати саме ту дорогу, яка подобається йому більше за все, не звертаючи уваги на те, що йому нав`язують оточуючі. При цьому він зможе дохідливо і м`яко пояснити всім, хто цікавиться, чому він вибрав саме такий шлях.

Життя серцем - це щось на кшталт інтуїції, яка спрямована на вирішення поточних питань правильно, чесно і гідно. Жити серцем повинен кожна людина, яка поважає себе і хоче жити чесно, правильно, і досягти в своєму житті гармонії.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!