» » » Чому люблять серцем?

Чому люблять серцем?

Чому люблять серцем?

«Серце палає, і серце хоче любити

Ранньою весною, що б не забути

Образ твій милий зможу відшукати

Серед тисячі очей що дивляться ».

Серце хоче любити. Очі хочуть дивитися. Вуха хочуть чути. Так влаштована людина, і не куди від цього не дітися. Образ милого людини завжди хочеться бачити, голос чути, а серцю битися в такт з биттям його серця. Коли ми бачимо силует коханого навіть на фотографії, ми відчуваємо приплив сил, приємну теплоту в області грудей, і хочемо пригорнутися до нього всім тілом. Щось, що ми називаємо любов`ю.

Хвороба, яка зветься любов`ю



У реальному житті все відбувається ще більш мелодраматичний. Кров`яний тиск підскакує, пульс частішає, в роті пересихає, серце стукає-стукає, і ми мчимо на зустріч до улюблених. Відчуття, що називається: любити, щоб завмирало серце. Така наша фізіологія, нікуди від цього не дінешся.

Любов це хвороба. І як не парадоксально в прямому сенсі слова. Вона тягне на подвиги, збільшує больовий бар`єр, знижує можливі ризики, притупляє страх і холод. Перші тижні закоханості проходять для людини під знаком ейфорії, більшого викиду ендорфінів - гормонів радості і щастя. Тому постійна пристрасна залученість, надлишок гормонів, схоже стресу і може вимотати організм. Саме тому з часом наші почуття остигають, і ми дивимося один на одного вже трохи інакше, включаються захисні механізми, організм перебудовується. З`являються дружба, прихильність, повагу.

фізіологія любові

Однак, якщо розібратися в фізіології наших почуттів, то постановка питання, чому люблять серцем в корені не вірна. Швидше, чому люблять носом? Нюх. Головний фактор нашої закоханості і причина зав`язки будь-якого флірту. Ми оцінюємо один одного за запахом. Феромони. Речовини, які дають повну інформацію нашому мозку про об`єкт жадання. Ці невидимі, мікроскопічні духи привертають нас і народжують любов.

Ми оцінюємо зоровий образ, дивимося один одному в очі, і розуміємо серце любити повинно. Першопричина інша, але любимо ми саме цим органом. Було б дивно пояснити душевну теплоту всередині людини очима, вухами, шлунком або печінкою. І той біль, яка розриває грудну клітку, коли вас покидає кохана людина. Однак існують інші думки.

Серце має любити

Кохання. Продовження людського роду. Епічні картини і твори мистецтва. Все це пов`язано з одним лише органом - серцем. У реальності настільки не схожий на всім відомий образ на листівках, але настільки палкий і чуйний в наших відносинах.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!