» » » З чого складається людина?

З чого складається людина?

З чого складається людина?

Людина це унікальне створіння природи. Наш організм витримує щоденні стреси, навантаження і пручається вірусам. І це відбувається постійно! Багато хто задається питанням: з чого складається людина? І цей інтерес цілком обгрунтований.

Людина складається з води: на скільки?

У людини є унікальний засіб за допомогою якого ми не тільки читаємо це текст, а й слухаємо шуми з вікна і відчуваємо запах смачної їжі. Це наш мозок. На відміну від представників тварин, людина може міркувати. Це властивість стало головним в еволюції людини. Але мало хто знає, що мозок людини відповідає не тільки за наші думки і почуття, а й за всю діяльність організму. Саме мозок вирішує коли вам потрібно спати, як відновлювати організм після важких навантажень і як протистояти вірусам, які так і хочуть заразити наш організм.

Людина складається з 80% з води. Це звучить дивно, але це так. Саме тому лікарі рекомендують випивати щодня не менше 2 літрів води щодня. Ця рекомендація потрібна для того, щоб ми заповнювали наші запаси води, які протягом дня витрачаються, наприклад, при виділенні поту.

З чого складається скелет людини?

Скелет людини складається з безліч кісток, які з`єднуються між собою утворюють опору для нашого тіла. Тобто, завдяки скелету ми можемо стояти на ногах, лежати, танцювати і робити будь-які інші дії. Природно, і тут не все так просто. У різних частинах нашого тіла розташовані різні кістки, які в кожному випадку з`єднуються так, щоб по максимуму зберегти органи і зберегти людині рух. З чого складається тіло людини?



Найбільшим з`єднанням кісток є ребра. Знаходяться вони трохи вище живота і доходять до шиї. Грудна клітка утворена з 12 великих ребер, які є "стіною" для захисту таких важливих органів, як средце, легкі і основні кровоносні судини.

Іншою важливою частиною нашого скелета є череп. Черепна коробка захищає наш головний мозок. Складається скелет нашої голови з восьми кісток:

  1. Тім`яна кістка.
  2. Скронева кістка.
  3. Потилична кістка.
  4. Скуловатая кістка.
  5. Лобова кістка.
  6. Носова кістка.
  7. Верхня челость.
  8. Нижня щелепи.

Як влаштовано серце людини



Серце є головною "машиною" нашого організму. Служить воно для того, щоб прокачати кров по всьому організму. У хвилину, при сидячому положенні воно поширює на нашому організму близько 5-6 літрів крові. Серцевий м`яз працює постійно і змінює свій ритм залежно від ситуації. При сні частота ударів в хвилину скорочується, а при активної спортивної діяльності, може підвищитися до двухста ударів в хвилину і більше (в залежності від підготовки людини). Чим більше ви рухаєтеся, тим більше стає ваше серце, тим більше воно перекачує крові в вашому організмі.

Серце складається з двох передсердь і двох шлуночків, які відділяються клапанами. Клапани є дуже важливими, саме завдяки їм, наше серце працює правильно і "не пускає кров у зворотний бік". При порушенні роботи одного з клапанів, кров рухається не так як потрібно, що є причиною вади серця.

З чого складається хребет людини

Хребет людини складається з тридцяти чотирьох хребців, які з`єднані між собою. Багато хто помилково думають, що хребет людини прямий, але це не так. Наш хребець чимось схожий на англійську букву S. У шийному відділі він трохи згинається вперед, а грудної трохи вигнутий назад.

У новонароджених дітей хребет прямий. Вигини починають з`являтися разом з розвитком дитини. Наприклад, шийний вигин фарміруется вже через один-два місяці після народження дитини, а точніше коли він навчитися тримати голову. Коли малюк вже зовсім дорослий і вміє сидіти, то у нього формується вигин в грудному відділі. Решта вигини з`являються після того, як дитина вже навчитися ходити.

З чого складається нервова система

Нервова система людини складається з спинного та головного мозку. Нервові закінчення розташовані по всьому нашому тілу. Наприклад, при дотику до будь-чого ми відчуваємо цей предмет. Відбувається це через те, що нейрони проходять по нервових закінчення проходять до нашого мозку, а вже сам мозок обробляючи сигнал дає нам знати, до чого ми доторкнулися і що відчули.

Людина - дивовижне створіння. До сих пір, вчені в повному обсязі вивчили функції багатьох наших органів. Наприклад, все ще не зрозуміло, як працює наш мозок, як йому вдається тримати в собі стільки інформації. Для того, щоб всі ваші внутрішні органи завжди були в порядку і без какіз-яких порушень - відвідуйте лікарів і проходите щорічні обстеження. Це допоможе вам защет від багатьох хвороб або вилікувати щось серйозно на самій ранній стадії розвитку, уникнувши негативних наслідків.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!