Скільки у людини кісток?

Скільки у людини кісток?

Ви коли-небудь замислювалися про те, скільки кісток в тілі людини? Адже саме через велику кількість кісток ми з вами вміємо виконувати складні маніпуляції за допомогою пальців рук, згинати й розгинати своє тіло, кістки захищають наші органи від зовнішніх впливів. Давайте дізнаємося, скільки кісток в скелеті людини.

Коли людина народжується, в його тілі налічується близько 350 кісток, багато з яких досить м`які. Частково це допомагає дитині з`явитися на світло. Але з часом деякі кістки зростаються. Наприклад, на черепі новонародженого знаходяться джерельця - це ті місця, де поки що немає кісток, але є сполучна тканина. Надалі, в цих місцях кістки зростуться, і це місце буде ледь помітна. Але до тих пір треба дуже берегти ці місця, так як вони дуже ніжні і при ударі, падінні, можна пошкодити мозок, або ж самі кістки.

У дорослої людини після того як все кістки зростаються, їх у нього залишається 206. Кістки людини такі ж тверді як сталь, але при цьому легше рази в три. Така міцність випливає з будови самої кістки. Вона має пористу структуру, і за рахунок цього високу міцність. Найтовстіша кістка в тілі людини - стегнова. Ви не раз помічали, що спортсмени дуже часто ламають гомілки, стопи, пальці і дуже рідко стегно. Зламати цю кістку вкрай важко, але дуже болісно. До того ж поруч з кісткою проходить артерія, пошкодивши яку можна втратити багато крові. Дослідження показали що при вертикальному навантаженні стегнова кістка може витримати вагу до 2х тонн. Що стосується ваги, то скелет людини важить одну п`яту частину маси тіла, тобто приблизно 10-12 кг.



Крім того, у різних людей можна спостерігати і різну кількість кісток, у кого-то додаткові ребра у сьомого хребця на шиї, у кого то 6й палець. Також можна спостерігати нарости з кісток в тих чи інших місцях, на пальцях ніг, в суглобах, в місцях порізів і так далі.

Тепер ви знаєте скільки у людини кісток. Як би там не було вони мають властивість зростатися, тому в разі перелому нам і накладають гіпс, але намагайтеся все одно берегти свої кістки, так як віком вони почнуть хворіти і турбувати вас.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!