» » » Де знаходиться передпліччя?

Де знаходиться передпліччя?

Де знаходиться передпліччя?
Де знаходиться передпліччя?

Наукове визначення слова "передпліччя" говорить: "Передпліччя - це середній сегмент верхньої кінцівки", і з цього визначення стає приблизно зрозуміло, де знаходиться передпліччя, однак більш точно місце розташування передпліччя можна визначити так:

Передпліччя - це частина верхньої кінцівки, обмежена з одного боку ліктьовим суглобом, а з іншого - зап`ястям.

Анатомічні особливості передпліччя

М`язи передпліччя ділять на дві групи:

  • передня;
  • задня.

Передня група - це згиначі і пронатори, а якщо простіше - м`язи, які передпліччяповертають долоню вниз. Задня група - розгиначі і супінатори, або, як ви вже здогадалися, м`язи, які розгортали долоню вгору.

Кісткова основа передпліччя - променева і ліктьова кістки. Епіфіз променевої та ліктьової кісток укріплений зв`язками, а діафізи сочленени за допомогою перетинки, і ця особливість дозволяє променевої кістки рухатися навколо ліктьової.



За кровопостачання передпліччя відповідають дві артерії, які носять ті ж назву, що і кістки, складові передпліччя - променева і ліктьова.

Шкіра тильної сторони передпліччя товща, її легко можна зібрати в складку, вона має волосяний покрив.

Пошкодження кісток передпліччя

Переломи кісток передпліччя - одна з найпоширеніших травм, втім, нічого дивного, адже кістки цієї частини тіла не товсті, а тому досить крихкі. Різновидів переломів передпліччя також досить багато, найбільш часті такі:

  • Перелом ліктьового відростка, найбільш часті причина травми - падіння на лікоть, удар в дану область, різке скорочення м`язи, яка розгинає передпліччя.
  • Перелом вінцевого відростка або головки і шийки кістки, причина даних травм - падіння на лікоть в той момент, коли він знаходиться в зігнутому стані.
  • Перелом ліктьової або променевої кістки діафізарного типу, причини таких переломів - прямий різкий удар в дані області.

При цьому варто враховувати, що загоєння переломів передпліччя - процес досить тривалий, будьте обережні!

Читайте також: Як накачати передпліччя.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!