Скільки хребців у людини?

Скільки хребців у людини?

Хребет є не тільки життєво важливим елементом в організмі, але і виконує безліч функцій. Ще зі школи ми пам`ятаємо, що хребет складається з складових елементів - хребців. А скільки хребців у людини? Давайте розбиратися.

У будові хребта людини виділяють п`ять відділів. Розглянемо кожен з них.

шийний відділ

У складі шийного відділу 7 хребців. Однак цікаво не тільки те, скільки шийних хребців у людини, а також і особливості будови цього відділу. Шийний відділ є найбільш рухливою частиною хребта. Цікавий він ще й тим, що два хребця шийного відділу відрізняються за будовою від решти. Вони носять спеціальні назви - атлант і епістрофей. Завдяки їм людина здійснює рухи головою.

грудний відділ

У складі грудного відділу хребта 12 хребців. До них полуподвіжние прикріплені ребра. До речі кажучи, грудні хребці і грудні ребра утворюють грудну клітку.

поперековий відділ

Поперековий відділ складається з 5 хребців. За будовою вони найбільші, адже на них припадає більша маса, фактично все тулуб тіла.

крижовий відділ

Крижі утворюють 5 хребців. У дорослої людини хребці вже малорухливі або зрощені. А у дитини крижі складається з окремих хребців.

куприковий відділ

Це найменша частина хребта. Складається вона їх 3-5 хребців.

Для медиків важливо знати, скільки хребців в хребті людини, адже при зменшенні або при збільшенні їх кількості виникають різні відхилення. Як правило, вони не є смертельними, а лише ускладнюють руху.

Аномалії кількості хребців можуть виникати при відхиленні внутрішньоутробного розвитку, а також з-за операцій на хребті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!