» » » З якого боку серце?

З якого боку серце?

З якого боку серце?

Людський організм настільки цікавий і унікальний, що може функціонувати навіть без деяких органів. Наприклад, людина може існувати і досить добре себе почувати, якщо у нього тільки одна нирка або видалена частина кишечника. Але ось без серця організм не зможе працювати, оскільки саме цей орган є головним постачальником крові по артеріях і венах в усі органи.

Існує хибна думка, що серце знаходиться з лівого боку. Це не зовсім правда. Розташування серця чітко зліва - це швидше виняток, ніж правило. Вірною відповіддю на питання про те, з якого боку серце, є такий: практично посередині грудної клітини людини. Це практично так, тільки орган розташовується в грудній клітці з невеликим зсувом у ліву сторону від центру.

Звичайно, як і в кожному правилі, є винятки з точки зору біології і будови організму. Як ми вже вказали раніше, цей життєво важливий орган може перебувати і зліва. Тобто серце не зміщене в ліву сторону, а знаходиться саме чітко зліва. Також існують люди, чиї органи розташовані навпаки, дзеркально стандарту. У таких людей серце буде знаходитися також посередині, але зміщений буде трохи вправо. Однак такі аномалії зустрічаються вкрай рідко.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!