» » » Що таке благородство?

Що таке благородство?

Що таке благородство?

Благородство можна розуміти як «благої рід», тобто рід, який робить добрі справи. І якщо дивитися в корінь, то раніше рід благої робив добрі справи неодноразово в день, а постійно, як би живучи з розумінням того, що робити добрі справи потрібно постійно. І тільки потім, коли люди перестали пам`ятати своїх предків і почали жити за іншими принципами, слово «благородство» трансформувалося в наше теперішнє розуміння. Що таке благородство? Те, що раніше було шляхетним, зараз для багатьох недосяжно, а то, що було нормою (турбота про старість, жінок, дітей) вважається шляхетним, і це дійсно потрібно сьогоднішньому світу!

Справа в тому, що культура відіграє дуже багато в нашому житті, а сама по собі культура існувати не може. Її потрібно прищеплювати будь-якій людині. І чим раніше це робити, тим краще буде для суспільства. Тепер нам слід розібратися в тому, що впливає на нашу культуру, що є істинне благородство.

Особливе місце можна приділити вихованню, яке багато батьків просто не дають через те, що постійно зайняті на роботі. Сучасність така: батьки відірвані від дітей і не в змозі бути з ними стільки часу, щоб пояснити і показати на собі приклади хороших якостей людини, таких, як, наприклад, благородство.



Люди перестають читати якісну літературу - це дуже вагома проблема благородства. Людина копіює ту модель поведінки, яку бачить. Якщо раніше люди багато читали, то їх уявлення про шляхетність було великим, зараз бути таким «немодно». Більшість людей дотримуються цього: якщо живемо серед вовків, то і вити потрібно так само, як вони. Хоча ми себе вовками не вважаємо. Тоді і з`являються нажива, жадібність, жорстокість, ... а благородство де? Ми говоримо собі, якщо їдемо в автобусі: «Та ні, нехай поступиться місцем старій хтось молодший», а молодий думає: «А чого Я повинен щось поступатися? Нехай поступаються інші ». Виходить, що благородство має місце тільки після почуття власного комфорту і зручності.

приклад благородства

Благородство - це в якійсь мірі жертва: жертва часом, грошима, бажаннями, можливостями. Отже, приклад, що означає бути благородним: регулярно допомагати бідній сім`ї, взяти в опіку безпритульну дитину. І зовсім необов`язково його забирати додому, можна просто відвідувати його в дитячому будинку. Це і є благородство!

Значення цього слово може і не одне, але це і не так важливо, важливі самі вчинки, вірніше, хороші вчинки людини. Людина повинна хотіти бути таким без стимулювання. Робити добро, може, зараз і незвично, немає більше Донкіхоти і д`Артаньяна, але все ж є ми - звичайні люди, які при бажанні можуть чинити так само благородно і чесно, як і відомі герої романів. Та й ви самі, дорогі читачі, можливо, можете згадати свої хороші вчинки, які можна ще не раз повторити.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!