Як стати твердим?

Як стати твердим?

Твердість характеру і самовпевненість є наслідком нашого внутрішнього стану і обумовлені моделлю поведінки, заснованої на прийнятих в минулому рішеннях і досконалих нами вчинках.

З чого почати

Відповідно, щоб змінити свій характер, потрібно робити вчинки властиві того типу характеру, який ви б хотіли мати.

Тому спочатку потрібно дуже відповідально розглянути ті якості, які ви хотіли б у себе бачити, у реальних людей і вивчити їх манеру поведінки, що характеризує ці якості. Тобто просто вибрати рольову модель або, скажімо так, певний зразок для наслідування.

Це не обов`язково повинен бути ідеальний чоловік, досить виділити ті риси, які ви знаходите важливими і необхідними вам, і вивчити як вони проявляються в житті. Потрібно розглянути всі дуже уважно і зрозуміти, чи дійсно це те, що вам потрібно? Таким би ви хотіли бути? Так хотіли б надходити?

Дуже важливо дотримуватися розумну гармонію у відносинах з людьми. Не варто дивитися на інших з висока, але і самоприниження зайве. Потрібно любити себе! Але ця любов не повинна завдавати болю і страждання іншим людям. Навпаки, вона повинна бути основою любові до оточуючих.

На цей випадок є визначення людини, написане ще в стародавньому Римі та звучить воно так: «Рівний серед рівних». Або є ще одне мірило моралі: «Поводься з іншими так, як хочеш, щоб ставилися до тебе». Це дуже важливо, усвідомлювати, що твердість і жорстокість або грубість - це абсолютно різні речі.

Всі люди прагнуть до щастя і страждають в цьому житті. Не варто забувати про це і бути мстивим. Прощати - це якість сильних людей.

Якості людини з твердим характером

  • Твердий людина може висловити, якщо потрібно, свою думку не турбуючись про те, що подумають або скажуть оточуючі.
  • Твердий людина, він же рішуча людина і діє обдумано, виважено і адекватно, не дивлячись на думки і забобони.
  • Він самовпевнений і самодостатній, сам приймає рішення, а, прийнявши, не турбується і не переживає.
  • Якщо він зробив помилку - він її виправляє і несе відповідальність за свої вчинки.
  • Самоконтроль - дуже важлива якість для твердого людини.

Як стати твердим



Щоб стати твердим, потрібно змінити модель поведінки. Потрібно перебороти свою внутрішню слабкість і зробити вчинок, який необхідно зробити. Це здається неможливим, але це не так.

Все може змінитися в одну мить, але доведеться переборювати себе до тих пір, поки нова рольова модель не стане стійкою. Через деякий час вчинки, які раніше викликали страх і відчай або зовсім здавалися неможливими, стануть природними і буде не зрозуміло, як можна було діяти інакше.

Добре почати з малого і поступово рухатися вперед, але якщо у вас не виходить перебороти себе, не впадайте у відчай. Все можливо, потрібно тільки продовжувати і не здаватися.

Різко змінити шаблон поведінки і утримувати його до моменту встановлення нової моделі поведінки самому може бути сложно.Тогда добре знайти друга, здатного допомогти вам утриматися, який не зазнає помилкової доброти і м`якості, готового допомогти вам впоратися з собою.

Якщо ця людина буде для вас авторитетом і до того ж сам буде володіти необхідними якостями - це може значно спростити вашу задачу. Хороший друг може не тільки допомогти вам пройти цей шлях, але і зробити його набагато приємніше і веселіше.

Звернутися за допомогою до когось і розкритися перед ним - це вже само по собі важливе починання і говорить про рішучості пройти цей шлях зміни.

Так само ви можете прочитати статтю Як стати злим.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!