» » » » Як допомогти самому собі?

Як допомогти самому собі?

Як допомогти самому собі?

Так, як ми ставимося до самого себе, так і навколишній світ ставиться до нас. Все залежить від уявлень, які сформувалися всередині нас. Сьогодні ми розповімо вам про принципи, які можуть заважати нам жити в гармонії з навколишнім світом і з самим собою. Ми пояснимо вам, як допомогти самому собі.

судження

Розглянемо помилкові людські судження:

  1. «Все зобов`язані мене любити, і схвалювати те, що я роблю» - це думка помилкова, оскільки ніхто не зможе задовольнити смаки відразу ж усіх людей. Як каже народне прислів`я - «На смак і колір, товариша немає». Необхідно розуміти оточуючих нас людей і світ таким, якими вони є, і не намагатися їх змінити. Якщо намагатися якимось чином заслужити любов всього оточення, можна втратити свою впевненість, самостійність, глибину і цілісність. Будьте самим собою, і навколишнім буде легше будувати з вами стосунки. Використовуйте золоте правило - «ставитеся до іншої людини так, як би ви хотіли, щоб він до вас ставився»
  2. «Людина повинна добиватися успіхів в будь-якій області, і бути прекрасним і бездоганним в будь-якому відношенні» - часто, ми намагаємося створити всередині себе ідеальний образ людини, під який намагаємося підігнати оточуючих або самого себе. І в разі, якщо подання не збігається, ми всьому даємо негативну оцінку. Велика кількість людей, знаходяться в полоні завищених вимог до себе, і не добився призначених цілей, просто прирікають себе на сполох і терзання. У будь-якому випадку до вершини прагнути потрібно, але варто також усвідомити, що жодна людина не зможе уберегти себе від невдач або промахів. Завжди дуже важливо робити до кінця то, за те ви беретеся і засвоювати ті уроки, які підносить нам життя.
  3. «Деякі вчинки помилкові, і здійснює їх повинен строго каратися» - по суті, не помилиться той, хто нічого не зробить. Коли ви аналізуєте вчинки інших, необхідно поглянути на ситуацію з їх точки зору, тоді, багато в чому, ситуація відразу ж прояснитися. Дуже важливо завжди винести урок, з власних вчинків. Якщо ваші дії комусь не до душі, можливо, хвилюватися через це зовсім не варто. Завжди необхідно постаратися знайти спільну мову зі стороною, яка вас не розуміє.
  4. «Просто жахливо, коли щось не виходить так, як би цього хотілося» - неможливо, щоб все складалося для кожного чудово. Закон життя полягає в тому, що навколишній нас світ не перебуває з задоволень для нас, він постійно обертається навколо нас. Ось чому варто змиритися з тим, що світ ніколи не буде відповідати нашим бажанням. Зіткнувшись з тим, що нам не до душі, не варто сприймати це як особисту образу, або як приниження.

Як допомогти самому собі: поради

  • Не відкладайте вирішення проблеми. Цим ви тільки підсилите тривожність і депресію. Вирішіть її якомога швидше, і ви відразу ж відчуєте впевненість у власних силах, і це додасть вам радісних почуттів. Зрозумійте одне правило, щасливе життя - це не повна відсутність проблем, а їх успішне вирішення.
  • Розвивайте в собі індивідуальність, самостійність, можливість самовираження. Не варто бути занадто залежним від іншої людини.
  • Ніколи не тримайтеся за минуле і не шкодуйте про скоєний, цього вже не змінити, але можливо змінити відношення до згаданого питання. Задумайтесь: чому ця подія мене навчило?
  • Знайте, що будь-яка проблема має кілька рішень, а не одне.
  • Контролюйте свої емоції.


Сподіваюся, ми підказали вам, як допомогти самому собі, і тепер, ваше життя стане простіше і краще.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!