» » » Як пишеться як і раніше?

Як пишеться як і раніше?

Як пишеться як і раніше?

Сказати однозначно, як пишеться як і раніше, не можна. Треба знати все пропозицію, в якому варто це слово, і його сенс. "Як і раніше" може бути прикметником з приводом і власною мовою. Розглянемо обидва варіанти.

  1. Приклад. «По вулиці як і раніше метушливо бігали люди, мчали автомобілі». Як і раніше - це наріччя, відповідає на питання «Як бігали?» У подібних прислівників є суфікси -ому, -ему, -цький, скі: як і раніше, по-молодецьки, по-хорошому, по-поганому. Такі прислівники пишуться тільки через дефіс. Отже, коли "як і раніше" є в реченні власною мовою, то пишемо так: як і раніше.
  2. Якщо ж це прикметник, то слово пишеться окремо, тому що "по" тут привід, а "як і раніше" - прикметник. Наприклад: «Ми йшли по колишнім шляхом, який повинен був нас привести в село». Шлях - іменник, до нього відноситься прикметник «колишній», вони утворюють словосполучення «колишнім шляхом». Слово відповідає на питання: «Яким шляхом?» - Як і раніше. Коли "як і раніше" є в реченні прикметником з приводом, пишемо їх окремо.

Щоб зрозуміти, як правильно написати в реченні це слово, потрібно дивитися на контекст і задавати до слова питання. Ну а як пишеться як і раніше в кожному з цих випадків, ви вже знаєте.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!