» » » «По-третє» як пишеться?

«По-третє» як пишеться?

«По-третє» як пишеться?

Існує правило в російській мові, завдяки якому можна дізнатися, як пишеться в третє. Справа в тому, що якщо слово «по-третє» буде стояти як прислівники в реченні, необхідно писати його через дефіс. Всі подібні прислівники: по-перше, по-друге, по-третє і т. Д. Пишуться через дефіс. Наприклад: "По-третє, потрібно згадати про говіркою". Тут «по-третє» - наріччя, а також вступне слово, яке потрібно виділити коми.

Також є випадки, коли слово пишеться окремо. Якщо це слово виконує в реченні роль числівника, його потрібно писати окремо з «в». Наприклад: "По-третє рядах". Тут "третє" - порядковий числівник. Визначити його легко: в рядах яких? - В рядах третє. Якщо є слово, від якого можна задати питання до числівника, значить, ми маємо справу з порядковим числівником, яке пишемо окремо з приводом "в".

Висновок: це слово можна писати окремо або через дефіс. Якщо воно виступає в ролі прислівники, то пишемо через дефіс (по-третє), якщо ж воно виступає в ролі порядкового числівника з прийменником, то пишемо окремо (в третє).



Увага, тільки СЬОГОДНІ!