» » » Що таке честь?

Що таке честь?

Що таке честь?

Напевно кожен з нас хоч раз у житті стикався з поняттям "честь". У зв`язку з цим виникає питання про те, що таке честь, відповідь на який знайти не так вже й легко.

Поняття "честь" - комплексне, так як включає в себе як етичний, так і соціальний аспекти. Честь пов`язана з оцінкою якостей індивіда. Це такі якості, як вірність, гідність, справедливість, благородство і правдивість. Честь можна трактувати як почуття, викликане соціальними чи культурними традиціями, матеріальним становищем або особистими амбіціями людини. Що таке честь? Честю є те почуття, яке притаманне індивіду спочатку, це невід`ємна частина його особистості.

Що таке честь? Твір такого типу часто задають школярам. А все тому, що ця тема сприяє міркування і надалі осмислення багатьох процесів, що відбуваються навколо підлітка. Адже відповідь на питання: "Що таке честь?" для кожного свій, немає універсальної відповіді.

Хтось, начитавшись класики світової літератури, скаже, що честь - це те почуття і та реакція, яка послідує за образою в вищому світі лицаря, знатного вельможі або будь-якого поважаючого себе людину.

Для інших честь - це вести себе гідно в ситуації, коли тебе зачіпають. Не реагувати на виклик, який посилають тобі роздратовані співрозмовники. Це той стан холоднокровності і бездіяльності, яке не могли дозволити собі лицарі і вельможі, так як були загнані в рамки вищого світу, який вимагав з`ясування відносин у вигляді дуелі.

Яке б визначення "честі" ви не вибрали для себе, важливо пам`ятати: "Бережи честь змолоду, а плаття знову". Народна мудрість все-таки!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!