» » » » Чому смикається повіку?

Чому смикається повіку?

Чому смикається повіку?

Багато зазнали на собі неприємності, пов`язані з «посмикування» століття. Виникають відчуття, що ці скорочення м`язів настільки сильні, що видно оточуючим. І насправді вони видно! Від цього ви починаєте ще більше нервувати. Але ж просто слід дізнатися, чому смикається повіку і приступити до усунення цих причин.

Головна причина

Головна причина такого стану - нервовий тик. Він виникає, коли ваша нервова система перенапружена. Це відбувається, коли ви сильно переживаєте, чи раніше сильно нервували. Так само це може відбуватися і в спокійному стані, але коли ви багато працюєте і втомилися. Від втоми розвивається перенапруження м`язів, і так само починається «смикання» століття. Якщо ця проблема мала, то можна спробувати народні засоби, як валеріана і собача кропива. Але найкраще відразу звернутися до лікаря.

Встановлюємо причини стресу

Ви зрозуміли, що причиною вашої недуги ставстрес. Але для того, щоб прибрати тик, треба усунути причини стресу. Починаємо розбиратися, що ж вас змушує так сильно переживати. Подумайте, чи немає у вас перенапруження на роботі? Якщо її багато, і вам не завжди вдається справлятися з об`ємом, то ви внутрішньо починаєте накопичувати роздратування і невдоволення. Звідси стрес.

Безсоння часто є відповіддю на питання, чому смикається верхню повіку. Спати треба не менше 7 годин на день. Жінки мають потребу в більш тривалому сні, ніж чоловіки. Якщо ви не можете заснути більше години після того, як лягли в ліжко, звертайтеся до лікаря.

Ви вдаєтеся з роботи і починаєте займатися домашніми справами? Або біжите на другу роботу? Або сідаєте за підручники, готуєтеся до заліку чи іспиту? Відсутність відпочинку так само може стати причиною стресу.



Втома організму може наступити і тоді, коли ви часто їздите по відрядженнях. Такі постійні подорожі накопичують і фізичну і нервову втому. Тік може виникнути дуже навіть легко.

І ще одна дуже сумна причина, чому смикається нижню повіку, верхню повіку, або в куточку ока. Це розпад сім`ї, часті скандали, докори, відходи і приходи другої половинки, і тим більше алкоголізм одного з членів сім`ї. Така ситуація може призвести не тільки до тику, і до нервового виснаження.

Нервовий тик виникає часто і у тих, хто недавно переніс будь-які важкі захворювання. Давно тягнуться проблеми зі здоров`ям, особливо з хірургічним втручанням, нікому нічого приємного не доставляють. Людина накручує себе думками про те, що у нього все йде до втрати здоров`я. Це, безсумнівно, травмує дуже сильно нервову систему, тик на обличчі може виникнути, і навіть дуже сильний.

І ще одне доповнення. Якщо ваші родичі схильні до тікам, то і у вас, швидше за все, вони буде. Генетична схильність впливає на цей процес. Але з цим можна жити! Менше приймайте до серця зовнішні подразники, намагайтеся вчасно звертатися до лікаря, якщо неприємності все-таки виникли.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!