» » » » До чого смикається очей?

До чого смикається очей?

До чого смикається очей?

За старих часів якщо у людини смикався очей, вважалося, що це означає якесь майбутню подію. Такі прикмети дійшли і до наших днів, і багато людей вірять в них і сьогодні. Але не варто забувати, що цей симптом може свідчити також про наявність якого-небудь захворювання.

У даній статті ми розповімо, до чого смикається очей.

Народні прикмети

Наші бабусі вважали, що сіпання ока - знак, який вказує на певні події в майбутньому. Наприклад, вони вірили, що якщо такий тик охопив ліве око, то потрібно чекати неприємностей, різних проблем і конфліктів, які змусять вас плакати. Коли верхню повіку лівого ока сіпається у представника чоловічої статі, то такий знак вказує на серйозну втрату або нещастя в родині. Зате аналогічна прикмета у жінки має зовсім протилежне значення: коли смикається верхню повіку на лівому оці у представниці прекрасної статі, то її в недалекому майбутньому очікує велика удача в справах і дуже вигідні покупки і придбання.

Якщо смикається праве око, прийнято вважати, що це теж дуже хороший знак. Він обіцяє успіх в кар`єрі, удачу в бізнесі і швидкий прибуток. Коли смикається верхню повіку на правому оці чоловіки, то йому слід очікувати приємних подій і вигідних угод. І, навпаки, якщо такий тик застав жінку, їй необхідно бути обережною, оскільки знак вказує на нещастя і проблеми в найближчому майбутньому.



Якщо значення прикмети погане, народна мудрість радить змастити сіпається око слиною. Вважається, що це допоможе, щоб прикмета не збулися. Можна також вдатися до іншого способу наших бабусь: почухайте очі і перехрестите їх тричі. Таким чином страх перед прикметою покине вас, а тик пройде самостійно.

Чому смикається очей з точки зору медицини

Нерідко смикання очі може бути симптомом будь-якої патології. Найчастіше це ознака ураження центральної нервової системи, що призводить до короткочасних судом і розвитку нервового тику. Нервові потрясіння теж можуть бути причиною смикання очі. Це відбувається в основному після сильних емоційних переживань і стресових ситуацій, як наслідок порушень в нервовій системі.

Регулярна втома очей і нестача вітамінів (зокрема, кальцію і магнію) теж можуть спровокувати такий симптом. В окремих випадках його викликають очні травми, алергічні стани, сухість слизової оболонки ока і побічні явища, обумовлені прийомом різних лікарських засобів. Крім того, хвороба Паркінсона і синдром Туретта - це хвороби, здатні привести до тику очей.

Вам будуть корисні також наші статті по темі:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!