» » » » Що робити, якщо смикається очей?

Що робити, якщо смикається очей?

Що робити, якщо смикається очей?

Смикання м`язів навколо ока - випадок нерідкий. Такий нервовий тик може виникнути у кожного при впливі певних факторів. У чому причини цієї недуги, і що робити, якщо смикається очей?

Чому смикається очей

Причини нервового тику криються в перенапруженні нервової системи, вони пов`язані з будь-якими перенесеними переживаннями. І неважливо, коли відбулися події, які змусили так сильно нервувати людини, вони здатні заявити про себе через кілька років у вигляді нервового тику. Ось ряд причин, за якими може почати сіпатися око:

  • розумова перевтома
  • Недостатній нічний сон (недосипання)
  • Напружений ритм роботи
  • Втома від відряджень, поїздок, перельотів
  • Душевні переживання (після розлучення, смерть близької і ін.)
  • Слабкість організму після операцій або пологів
  • Перенесені травми голови, струсу, менінгіт, родові травми

Смикається очей: способи усунення 



Тепер безпосередньо про те, що робити, якщо смикається очей.

  1. В даний момент найважливіше зрозуміти, що якщо ви самі не будете намагатися заспокоїтися і відпочити, то нервовий тик на оці - це тільки перший розбовтаному гвинтик у вашому організмі. Візьміть себе в руки, хоча це і непросто. Подумайте про себе.
  2. Тепер візьмемося за активні заходи. Проведіть собі повний курс заспокійливих настоїв або препаратів на травах (валеріана, ромашка, наприклад).
  3. Як розслабитися, щоб не смикався очей: міцно закрийте очі і виконайте глибокий вдих, а потім глибокий видих. Відкрийте очі і повторіть вправу 5 разів. Не ігноруйте цей метод, адже він заснований на розслабленні нервової системи.
  4. Вкрай важливо в даний момент гарненько виспатися! Лягайте спати раніше, як мінімум на 2 години, протягом дня кілька разів робіть собі перерву на 15 хвилин.
  5. Деяким допомагає "прогавив", моргайте часто-часто протягом хвилини.
  6. Робота за комп`ютером протягом всього дня також викликає напругу. Спробуйте зменшити час, проведений за ним.
  7. Подумайте, чи не можете ви відчувати дефіцит магнію. Він відповідає за хорошу роботу вашої нервової системи, дозволяє зняти надмірну збудливість нейронів. Щоб отримувати більше магнію, їжте рибу, кавуни, банани, квасоля, горох, шоколад і житній хліб.
  8. Зараз намагайтеся уникати всіляких конфліктних ситуацій. Оберігайте своє здоров`я самі.
  9. Найчастіше причиною того, що у людини смикається очей, стає невроз (гострий або хронічний). Це психологічна проблема. Тобто при неврозі у людини є якесь недозволене переживання, яке він міг витіснити зі свідомості і не пам`ятати про нього. На візит у психолога ви виявите приховану проблему і відпрацюєте психотравмуючі ситуації. Цього буде досить.
  10. Якщо заспокійливі не допомагають, очей смикається протягом тижня і після гарного сну, відпочинку, вам слід звернутися до лікаря. Нешкідливий, на перший погляд, нервовий тик на оці може перетворитися в хронічну хворобу або бути симптомом нервового розладу і зіпсувати вам все життя, якщо вчасно не піти до невролога і не почати лікування.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!