Як лікувати тик?

Як лікувати тик?

Неврози і депресії, родові травми або гіпоксія можуть стати причиною нервового тику. Зустрічатися він може не тільки у дорослих, але і у дітей. Ця стаття розповість про те, як лікувати тик.

традиційне лікування

Тік - це одна з різновидів гіперкінезу. Нервові тики представляють собою періодично повторювані судоми м`язів обличчя, які починаються від м`язів очі, а потім переходять на всю мускулатуру. Судоми носять клонический характер. Вони безболісні і неритмічні. Тривалість їх велика. Можуть зачіпати і голосовий апарат, проявляючись звуками плямкання, хрюкання і ін.

Щоб робити прогноз психоаналітичної терапії при тиках, потрібно в першу чергу виключити їх органічне походження. В інших випадках результат лікування тика буде залежати від психічної структури. Компульсивні і істеричні тики виліковуються в тій же мірі, що і компульсивні неврози і істерія. Кататонические тики так само важко піддаються лікуванню, як і сама кататонія при шизофренії. І вже зовсім важко психоаналітичне лікування для найважчих випадків тика, які носять нарциссический генезис. Якщо пацієнт готовий до співпраці з психотерапевтом, то стає цілком можливим успішно вилікувати нервовий тик. Як лікувати його може підказати і народна медицина.

нетрадиційне лікування

Народна медицина часто приходить на допомогу людям. Чи зможе вона відповісти і на запитання, як лікувати нервовий тик очі. Застосовуючи народні способи лікування, важливо приймати настої лікарських трав тривалий час.



Для лікування тика застосовують такі рослини:

  • полин звичайний;
  • м`ята перцева;
  • валеріана лікарська;
  • меліса лікарська;
  • чернокорень лікарський;
  • хвощ польовий;
  • липа серцеподібна;
  • хміль звичайний;
  • перстач гусячий;
  • ромашка аптечна;
  • омела біла.

Рецепти для лікування тика:

  • 2 частини кореня полину звичайного, по одній частині цвіту липи, шишок хмелю, листя м`яти перцевої перемішати і подрібнити. Одну столову ложку збору залити 1 склянкою окропу. Настояти 1 годину. Приймати по півсклянки 4 рази на день, до їди.
  • Змішати і подрібнити по одній частині трави перстачу гусячої, кореня валеріани, листя меліси, квіток ромашки аптечної і коренів лікарського чорнокореня. У термосі заварити одну столову ложку збору склянкою окропу і настояти одну годину. Пити по півсклянки 2 рази на день після їди, не раніше ніж через годину.
  • Для зменшення частоти нападів тика рекомендується наступний збір. За однією частини хвоща польового і омели і по дві частини кореня полину і трави перстачу гусячої з`єднати і подрібнити. 1 столова ложка збору заварюється одним стаканом окропу. Фільтрується через кілька шарів марлі і приймається по півсклянки 2-3 рази на день.

Лікування тика у дітей

З явищем нервового тику все частіше і частіше стали стикатися діти. Серед неврологічних розладів нервовий тик займає провідне місце. У 3-х з десяти дітей у віці від шести до десяти років зустрічається це явище. Називаються такі тики транзиторними, перехідними. Хлопчики цього явища піддаються частіше, ніж дівчатка.



В основному тимчасові транзиторні тики зникають самі по собі, без серйозного втручання фахівця, лікаря-невролога. Але іноді трапляється так, що перехідний характер цього явища, перетікає в хронічний, і вражає все більші, і великі групи м`язів. Такі тики називають генералізованими.

Часто батьки задають питання, як лікувати тики у дітей. Зазвичай ніякого спеціального лікування це явище у дітей не вимагає. Якщо правильно організувати режим дня дитини і створити хороший мікроклімат навколо нього, то про проблему тика можна буде швидко забути.

Але в особливо складних випадках, коли з яких-небудь причин позбутися нервового тику у дитини не вдається, лікарям доводиться вдаватися до медикаментозного лікування. Відповідні ліки від нервового тику підбирається з урахуванням ваги, віку дитини, особливостей перебігу захворювання. Батьки не повинні відмовлятися від лікування, щоб уникнути серйозних ускладнень.

Іноді дитина дуже швидко позбавляється від цієї проблеми, буквально за 2-3 тижні. Але буває, на жаль, що лікарі спостерігають протилежну картину, коли лікування протікає складно і повільно і вимагає постійного маминої уваги і контролю. Головне в цьому випадку не піддаватися паніці.

Тепер ви маєте уявлення про те, як лікувати тик очі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!