Як лікувати судоми?

Дуже неприємне і навіть небезпечне для загального здоров`я явище - судоми. Тіло людини застигає або в скоцюрбленою позі або, навпаки, в распрямленной. Судоми завжди супроводжуються болем, а наслідки їх можуть бути дуже страшними. Найшкідливіше при судомах - погіршення роботи серцево-судинної системи, найстрашніше - втрата свідомості. Судоми можуть трапитися будь-де, при плаванні вони можуть стати причиною летального результату. Якщо у вас з`явилися початкові ознаки цього захворювання, то треба йти до лікаря і дізнаватися, чому це відбувається і як лікувати судоми. До лікаря звернення необхідно для того, щоб з`ясувати причини їх появи. Детальніше про ці причини читайте тут: "Від чого судоми?". Тільки усунувши причину, можна позбутися від судом. Але крім лікарських препаратів, можна підтримати своє здоров`я і народними засобами.

Екстренна допомога

При виникненні судом треба терміново допомагати хворому. Якщо судома вразила шийний відділ і м`язи голови, обличчя, то треба вставити в рот між зубами круглий дерев`яний предмет, щоб хворий не прикусив собі язика. Якщо судома в кінцівках, то треба постаратися витягнути їх і розтягнути максимально м`язи. При судомах ноги треба розпрямити її і потягнути стопу на себе, при судомах руки треба витягнути руку, лікоть постаратися направити в бік (від себе або до себе). Біль має відпустити, еластичність м`язи відновиться. Якщо ви розгубилися і не знаєте, що робити при судомах, то уявіть собі, хоча б приблизно, як розташовується м`яз в довжину, її треба розтягнути максимально, хворому треба скомандувати голосно і чітко, яке рух він повинен виконати.

Народні засоби при судомах

Для того щоб сильні судоми з`являлися рідше і ставали слабші, можна підтримати своє здоров`я за допомогою трав. П`ють їх за схемою: місяць приймають відвар, два тижні перерва, потім знову місяць лікування. Таких курсів можна робити 2,4,6, поки судоми зовсім не зникнуть. Але менше 2 курсів робити безглуздо, в організмі не накопичиться достатня кількість лікарського речовини.



Отже, можна приймати настої квіток ромашки, липового цвіту, деревію. Ці настої готуються наступним чином: столову ложку рослинної сировини залити склянкою крутого окропу, настояти 30-40 хвилин, процідити. Приймати по третині склянки 3 рази на день, тобто за день випивається весь стакан, на наступний день готується новий настій.

Можна приготувати так само настій чебрецю. Столову ложку насіння треба залити склянкою окропу і настояти не менше години. Настій пити треба 3 рази в день по столовій ложці, до їжі. Ще ефективніше чебрець допомагає позбутися від судом, якщо приготувати настоянку. Столову ложку сировини заливають 100 грамами горілки і наполягають 7-10 днів. Потім приймають 3 рази на день, по 15 крапель, запиваючи водою.



Судоми при високій температурі лікувати практично неможливо, тому що вони рідко тривають більше 10 хвилин. Треба відразу після закінчення їх дати хворому жарознижуючий засіб і проблема буде знята, тому що судоми в цьому випадку є тільки наслідком високої температури.

лікувальні ванні

Лікувальні ванні можуть допомогти, коли у вас тонічні судоми ніг. Це тривалі судоми, які супроводжуються сильним болем. Тепло і вода розслаблюють м`язи. Ноги гріти можна в настої квіток пижма, який готувати треба так само, як описано вище. Так само знімає біль ванна, в яку додана питна сода і тертий свіжий імбир. На 10 літрів води половина склянки соди і чверть склянки імбиру. Парити ноги в такій воді треба 10-15 хвилин курсом 10 днів.

Лікування судоми стоп

Від тривалого ходіння, особливо на високих підборах, трапляється судома стопи. Коли ввечері з`явиться можливість зняти взуття, то не чекайте, що почнуться судоми. Візьміть скибочку лимона і протріть стопи. Лимонний сік дуже корисний при поганому кровообігу. Він зміцнить судини, розслабить м`язи, а попутно послужить профілактичним засобом від варикозу і атеросклерозу. Виходячи з дому, протріть пальці ніг і підошви лимонним соком, протягом дня ноги менше втомляться, судоми виникатимуть набагато рідше.

Ароматерапія

Одним з ефективних способів, як позбутися від судом, є ароматерапія. М`язам при схильності до судом дуже добре допомагає масаж. Робити його треба поглаживаниями у напрямку до серця. Замість масажного масла можна взяти цілющу ефірне масло. Від судом допоможе лавандова, розмаринове, ялівцеве, майорановой масла, так само масло чорного перцю. Всі ці масла добре розігріває шкіру, розширюють судини, покращують кровотік, отже, зменшують ймовірність виникнення судом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!