Від чого судоми?

Від чого судоми?

У кожного в дитинстві траплялися такі історії: під час купання в холодній воді або після цілого дня біганини по двору, ноги сковували судоми. Біль пронизував м`язи, здавалося, що вони вже ніколи не розігнутися. Але потім все проходило так само раптово, як і було між ними. У ті роки зовсім оцінювався розмір небезпеки, яку таїли ці симптоми. І тільки потім, коли ми стаємо дорослими, ми це починаємо розуміти, і тоді виникає питання: від чого судоми виникають в ногах, в руках, в шиї, спині і навіть у внутрішніх органах ?!

При фізіологічних змінах

Помічено, що судомами страждають люди тоді, коли з організмом відбуваються серйозні гормональні перебудови. І правда, в цей час змінюється в першу чергу складу крові людини. Для підтримки сил організму при такій перебудові, потрібні багато вітаміну, а головне, мінерали. Вони забираються органами з крові, тому в м`які тканини м`язів вони потрапляють в мінімальній кількості. Це стосується калію, кальцію, натрію, заліза, цинку, та інших. В першу чергу саме з цим пов`язані судоми при вагітності. Мінерали в цьому випадку забирати не органами жінки, а дитиною, який розвивається за рахунок корисних речовин мами. Судоми можуть виникати в ногах або в руках. Так само судоми гормональної перебудови трапляються в підлітковому віці в період статевого дозрівання. При клімаксі у жінок спостерігається те ж саме.

Судоми при нервових станах

Нервові стану можуть викликати найстрашніші захворювання. Добре, якщо справа обмежиться тільки нічними судомами ніг. Найчастіше, саме вночі виникають судоми в ногах. Причини цього криються, в основному, в нервовому перенапруженні. Днем постійний стрес вимотує людини, підриваючи сильно його психіку і емоційний стан. Днем людина не показує своїх справжніх переживань. І тільки вночі, уві сні, мозок багаторазово «прокручує» ситуацію, і робить виплеск негативних емоцій, що виражаються в імпульсах м`язів ніг. Саме вони і «скручують» м`які тканини литок, ступень.



Якщо таке сталося, і ви прокинулися вночі від болю, то постарайтеся випрямити ногу, максимально потягнути на себе стопу. Біль пройде набагато швидше, майже миттєво. До речі, при нервовому перенапруженні може зводити судомою не тільки ноги, але і м`язи шиї, плечей. Їжте більше бананів і горіхи, судоми припиняться.

Судоми при незручному положенні



Багато жінок знають, що м`язові судоми ніг просто забезпечені, якщо у нових туфель виявляється незручна колодка, якщо матеріал, з якого виготовлено взуття настільки жорсткий, що деформує ногу, то судоми пальців і стоп увечері і вночі вам просто забезпечені. Це відбувається так само від перенапруги днем. Так само судоми можуть виникнути вночі під ранок, якщо подушка незручна. Шия - дуже тонкий і чутливий орган, там дуже багато нервових закінчень. Тому і судоми в ній виникають за дві секунди. Найкраще користуватися ортопедичної подушкою, якщо ви схильні до судом.

Судоми при холоді

При довгому знаходженні на холоді дуже несерйозно питати, чому судома зводить м`язи ніг. При сильній напрузі, коли людина намагається стримати тремтіння від холоду, що виникає в головному мозку імпульс настільки сильно сковує статично м`язи, намагаючись угамувати тремтіння, що виникає судома. Якщо не намагатися стримати тремтіння, розслабитися, то судоми не виникне.

при втоми

Ці судоми не змушують себе чекати. Як тільки ви «перепрацював», друкуючи за комп`ютером, відразу починаються судоми пальців рук. А якщо ви весь день провели на ногах, то вночі можуть трапитися судоми нижніх кінцівок. Тому, при втомі, рекомендують прийняти теплу ванну з сіллю, щоб наситити організм через шкіру натрієм і калієм. Це і розслабить, і заспокоїть втомлені кінцівки.

Судоми при температурі

У маленьких дітей трапляються судоми при температурі. Це вкрай небезпечний симптом. В цьому випадку треба негайно показувати дитину до лікаря, не зволікайте, викликайте швидку допомогу! Вони можуть бути наслідком впливу вірусів на організм дитини, реакцією на які виділяються отруйні речовини. Якщо почалися судоми, значить, отрута проник не тільки в кров, а з нею і в усі органи. Треба терміново лікувати цю інтоксикацію, ставити крапельницю, чистити організм. Зробити це можна тільки в умовах стаціонару, а найчастіше - реанімації.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!