» » » Як приймати магній?

Як приймати магній?

Як приймати магній?

Магній бере участь в таких процесах, як засвоєння глюкози, вироблення енергії, синтез білків, передача нервових сигналів. Також магній знижує збудливість нервової системи, надаючи заспокійливу дію на організм. Так що недооцінювати роль магнію в організмі можна.

недолік магнію

Недолік магнію може виражатися у вигляді безпричинної тривоги, нудьги і просто дратівливості, часто трапляються судоми і спазми м`язів свідчать про недостатньому споживанні продуктів, багатих на магній. Сильні головні болі також є одним із симптомів.

З боку серцево-судинної системи недолік магнію може виражатися у вигляді підвищеного артеріального тиску або порушення серцевого ритму.

З боку шлунково-кишкового тракту - може бути діарея, або, навпаки, запор. Часта нудота або болю в шлунку теж можуть бути проявом нестачі магнію.

Як приймати магній правильно

Щоб уникнути цих і багатьох інших неприємностей, потрібно щоб організм отримував всі необхідні йому вітаміни і мікроелементи. Однак перед тим, як щось робити самостійно, необхідно проконсультуватися з лікарем.

Добова потреба в магнії у жінок становить 350 мг, у чоловіків - на 100 мг більше.

Фахівці рекомендують приймати магній в поєднанні з вітаміном B6 для його кращого засвоєння два рази в рік курсами.

Дозування повинен призначити лікар, але, як правило, магній беруть по дві таблетки два рази на день. Причому краще це робити в першій половині дня, так як препарат засвоюється краще в цей час.

Тепер ви знаєте, як приймати магній B6, якщо ж ви не хочете пити таблетки, дізнайтеся, де міститься цей корисний мінерал, прочитавши статтю У яких продуктах міститься магній.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!