» » » Що таке магній?

Що таке магній?

Що таке магній?

Лікарі нерідко призначають хворим препарати, що містять магній. А крім того, магній незамінний і в виробництві. Що ж таке магній? Це хімічний елемент під номером 12 в періодичній таблиці Менделєєва лужноземельний метал світлого сріблястого кольору.

Завдяки своїй будові (гексагональної решітці), магній має високий ступінь пластичності. При нагріванні на відкритому повітрі магній згоряє, виділяючи велику кількість теплової та світлової енергії, розпадаючись при цьому на оксид і нітрид. Цей елемент застосовується в багатьох сферах нашого життя.

Магній для здоров`я

У життєдіяльності людського організму він відіграє велику роль.Некоторие фізіологи називають його «металом життя», так як він бере участь більш ніж в 300 біохімічних реакціях в організмі. Щоб дізнатися про зміст магнію в різних продуктах, слід прочитати нашу статтю У яких продуктах міститься магній.



Роль магнію для підтримки здоров`я людини дуже велика. Так, дефіцит магнію може бути однією з причин виникнення багатьох серцево-судинних захворювань. Про правила прийому магнію всередину читайте в нашій статті Як приймати магній.

Магній в промисловості

Магній - метал, що піддається куванні. У звичайних умовах він покривається оксидом - MgO, який являє собою міцну плівку чорного кольору. Щільність металу становить 1,738 грамів на сантиметр кубічний, плавиться він при температурі 650 градусів, а кипить - при 1090 градусах. Сплави на основі магнію застосовуються в авіабудуванні і виробництві автомобілів.

Крім того, магній присутній в корпусі ноутбуків, дзеркальних фотоапаратів, у водопровідному та водонагрівальної обладнанні використовується магній в якості розчиняються електродів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!