» » » Від чого аспаркам?

Від чого аспаркам?

Від чого Аспаркам?

Аспаркам є препаратом російського виробництва. Форма випуску - таблетки і ампули для ін`єкцій, 50 таблеток в упаковці і 10 ампул по 5 мл або по 10 мл відповідно. Діючі речовини - магнію аспарагинат і калію аспарагинат. Пропонуємо дізнатися, що виліковує Аспаркам.

Показання до застосування

Аспаркам показаний до застосування в разі порушення серцевого ритму і частоти скорочень серцевого м`яза. Оскільки головний орган людини за добу скорочується близько 100 000 разів, перекачуючи до 8 літрів крові, стежити за його нормальним ритмом життєво важливо.

Аритмія може виникнути навіть у цілком здорової людини, оскільки привести до неї можуть стресові і емоційні навантаження і загальні проблеми зі здоров`ям. Прийом Аспаркаму зміцнює серцевий м`яз і мінімізує ризики виникнення аритмії. Завдяки вмісту іонів калію і магнію препарат підтримує в організмі електролітної рівноваги.

У медицині Аспаркам призначається при гіпомагнееміі і гіпокаліємії. Також він ефективний при:

  • Ішемічної хвороби серця;
  • Непереносимості препаратів наперстянки;
  • Шокових станах різного походження;
  • Недостатньому кровообігу;
  • Аритмії, пов`язаної з нестачею магнію і калію в організмі;
  • Шлуночкової екстрасистолії.

Як приймати Аспаркам

У таблетках

Таблетований препарат приймають як для лікування, так і для профілактики. При виражених симптомах захворювання добова доза Аспаркаму становить 6 таблеток, які приймають тричі на день по 2 шт. після прийому їжі. З метою профілактики Аспаркам слід пити в зменшеній дозі по 1 таблетці три рази на день, також після їжі. Курс профілактичного прийому - 1 місяць.

У ін`єкціях

Ін`єкції Аспаркаму виконуються внутрішньовенно струменевий (повільне введення) або внутрішньовенно крапельно. У першому випадку 10 мл препарату розводять в 0,9% розчині натрію хлориду (20 мл) і вводять повільно в вену не швидше 5 мл в хвилину. При краплинному вливанні 20 мл даного лікарського засобу розводять в 0,9% розчині натрію хлориду (обсяг 100-200 мл) або в 0,5% розчині глюкози. Дозування для дорослої людини дорівнює 10-20 мл, одноразово або дворазово в день, зі швидкістю не більше 25 крапель в хвилину.



Тривалість курсу лікування встановлюється лікарем залежно від стану пацієнта, але, як правило, не перевищує 10 днів.

Аспаркам в бодібілдингу

Вміст калію і магнію в аспаркама робить його незамінним для спортсменів-бідібілдеров. Що міститься в препараті аспартат транспортує необхідні речовини безпосередньо до клітин. Магній бере участь в обміні білків і допомагає тим самим нарощувати м`язову масу, калій регулює обмін речовин і підтримує осмотичний тиск в клітинах в нормі.

Аспаркам допомагає спортсменам знизити стомлюваність і підвищити працездатність. Також препарат незамінний під час скидання зайвої ваги, до якого іноді вдаються бодібілдери. Посилені тренування можуть привести до інтоксикації організму, в зв`язку з чим спортсмен в процесі схуднення повинен пити багато води. З рідиною виводяться калій і магній, і для їх заповнення необхідний прийом Аспаркаму.

Тривалість прийому Аспаркаму в бодібілдингу індивідуальна і регулюється призначеннями спортивного лікаря.

аналог Аспаркаму

Аналогом Аспаркаму є препарат імпортного виробництва - Панангин. По складу вони ідентичні, відрізняється тільки співвідношення калію і магнію. Аспаркам містить по 175 г калію аспартату і магнію аспартату, а Панангин по 158 г і 140 г відповідно.

Невелика відмінність полягає в наявності у панангина захисної оболонки на таблетках, що полегшує їх проковтування. Тому вибір між Аспаркамом і панангина ґрунтується тільки на особистих уподобаннях покупця.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!