» » » Як прийняти аспаркам?

Як прийняти аспаркам?

Як прийняти Аспаркам?

Препарат "Аспаркам" використовується для комплексної терапії при підвищенні внутрішньочерепного тиску, регулює серцеву діяльність і усуває аритмію. До складу засобу входять солі магнію і калію, тому воно широко застосовується при різних хворобах і станах, що супроводжуються нестачею цих речовин. У даній статті розповідається про те, як прийняти "Аспаркам" в різних лікарських формах.

Загальні правила прийому "Аспаркаму"

"Аспаркам" випускається у вигляді таблеток і розчину для внутрішньовенного введення. Побічні ефекти від застосування високих доз таблеток препарату, як правило, не становлять серйозної небезпеки і можуть бути усунені в короткий термін. Однак розчин, призначений для ін`єкцій, повинен призначати лікар, а також він повинен контролювати процес його введення.

Дозування і тривалість курсу лікування також встановлює лікар індивідуально залежно від форми захворювання, його клінічних проявів і загального стану здоров`я пацієнта. Суміш призначена виключно для введення внутрішньовенно. "Аспаркам" у вигляді таблеток необхідно приймати після їжі.

Інструкція по прийому "Аспаркаму"

Стандартна дозування таблеток кошти для дорослих пацієнтів - по 2 штуки тричі на добу. Зазвичай курс терапії триває 3-4 тижні. Для профілактики достатньо приймати по 1 таблетці тричі на добу. Таблетки, як правило, добре переносяться пацієнтами і не викликають небажаних реакцій. У рідкісних випадках на деякий час може виникнути нудота, болі в животі і рідкий стілець. Тому засіб необхідно приймати, дотримуючись дозування, зазначені в інструкції.



"Аспаркам" у формі розчину необхідно вводити повільно внутрішньовенно струменево або крапельно. При струминному введенні 1 ампулу препарату (10 мл) або 2 ампули по 5 мл слід розвести в 20 мл розчину натрію хлориду 0,9%. Швидкість введення - 5 мл в 1 хвилину.

При краплинному введенні 2 ампули по 10 мл або 4 ампули по 5 мл необхідно розвести в 100-200 мл розчину глюкози 5%. При цьому швидкість введення становить 25 крапель в 1 хвилину. Дозування для дорослих пацієнтів - 10-20 мл 1-2 рази на день. Курс лікування становить 8-10 днів. Важливо відзначити, що швидке введення препарату може спровокувати передозування, небезпечну зниженням артеріального тиску, судомами, спрагою, набряком обличчя і навіть комою.

Знайти інформацію про інших лікарських засобах ви можете в нашому розділі - препарати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!